Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson - World Grand Prix 2023

Titel én 9-darter: Gary Anderson is in topvorm

Gary Anderson is ouderwets goed in vorm. De Schot won in Barnsley de eerste van vier toernooien, terwijl hij eerder op de dag ook nog een 9-darter gooide.

Hoe verging de dag?

Barnsley was klaar voor een aantal dagen vol spanning: met vier Players Championship-toernooien werd er genoeg strijd verwacht. Voor Ricardo Pietreczko begon het eerste toernooi na zijn glorieuze triomf op de European Tour niet zoals gehoopt: de Duitser ging met 6-5 onderuit tegen landgenoot Daniel Klose. Nathan Aspinall en Peter Wright, die beide nog niet op een plek staan voor de Players Championship Finals, gingen ook al in ronde één onderuit. Aspinall verloor ruim van Jermaine Wattimena (6-1), terwijl Wright werd weggevaagd door Kim Huybrechts (6-0).

Gary Anderson toonde al vroeg op de dag zijn absolute topvorm. De Schot gooide tegen Keane Barry een 9-darter, waarna hij gemiddeldes van 113.54 (6-1 tegen Ross Smith) en 108.03 (6-2 tegen Gerwyn Price) noteerde. Josh Rock wist met een gemiddelde van 107.45 (6-2 tegen Daniel Klose) in de buurt te komen, terwijl Brendan Dolan óók een 9-darter gooide. De Noord-Ier deed dit in de kwartfinale tegen Martijn Kleermaker (6-3). ‘The History Maker’ moest in de halve finale echter zijn meerdere erkennen in landgenoot Rock (7-5). Jim Williams glibberde zichzelf door het veld naar de halve finale, waarin hij het Anderson ook nog knap lastig maakte. Toch was het ‘The Flying Scotsman’ die de eindstrijd behaalde.

Finale

Met het spel van Gary Anderson zit het de laatste maanden wel weer goed. De Schot lijkt helemaal terug en laat dat ook op de vloer zien. In de finale moest hij eerst toezien hoe Rock met een break de eerste leg greep, maar daarna nam hij de touwtjes stevig in handen. Met een 12-darter brak hij meteen terug, waarna ook de drie legs daarna naar de tweevoudig wereldkampioen gingen. Rock probeerde aan te haken, maar dichterbij dan 5-4 kwam hij nooit. Met nog een 12-darter riep Anderson hem een halt toe, waarna hij de partij met 8-4 over de streep trok. Een tweede titel van 2023: de Schot lijkt klaar voor de TV-toernooien die dit jaar nog komen.

Nederlanders

Op jacht naar het WK deed Martijn Kleermaker met het behalen van de kwartfinale goede zaken. ‘The Dutch Giant’ versloeg onder ander James Wade (6-4) en Callan Rydz (6-4), waarna Brendan Dolan in de kwartfinale te sterk was. Ook Danny Noppert haalde de laatste acht, waarin Gary Anderson hem de baas was (6-4). Danny Jansen liet zich met een plek bij de laatste 16 ook zien, terwijl Jermaine Wattimena de laatste 32 haalde.

Uitslagen

Kwartfinales
Brendan Dolan 6-3 Martijn Kleermaker
Josh Rock 6-3 Rob Cross
Gary Anderson 6-4 Danny Noppert
Jim Williams 6-3 Cameron Crabtree

Halve Finales
Josh Rock 7-5 Brendan Dolan
Gary Anderson 7-5 Jim Williams

Finale
Gary Anderson 8-4 Josh Rock

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *