Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dimitri van den Bergh

Titelverdediger Van den Bergh verslaat matige Petersen

Dimitri van den Bergh is zijn jacht op titelverdediging goed begonnen. De Belg versloeg in de laatste wedstrijd van de avond een erg matige Devon Petersen met 10-5.

Een mooi gebaar van de PDC voorafgaand aan de eerste avond: titelhouder Dimitri van den Bergh mocht de beker tonen aan het aanwezige publiek, om zo toch nog een beetje dit gevoel te beleven dat hij vorig jaar miste. Aan het einde van de avond keerde hij terug, dit keer voor zijn openingswedstrijd. Met Devon Petersen trof hij hier een tegenstander die de laatste maanden met zijn vorm worstelt. Voor de Zuid-Afrikaan was dit ook nog eens zijn debuut op de World Matchplay, en de combinatie van deze twee dingen maakte Van den Bergh toch ruim de favoriet. Hij opende met een 15-darter, waarna het niveau flink inzakte. Petersen won legs in 18 en 19 pijlen, maar Van den Bergh ging wel met een voorsprong de pauze in. Hij gooide legs in 19 en 15 pijlen en moest toezien hoe Petersen slechts tot 77 gemiddeld kwam.

Petersen blijft worstelen

Veel beter werd het in het tweede blok niet voor Petersen. Hij moest eerst toezien hoe Van den Bergh een 108-finish gooide, daarna kreeg hij in 12 pijlen een break om de oren. Een 19-darter leverde de Belg zelfs een 6-2 voorsprong op. Petersen wist een leg mee te pakken, maar net als in het eerste blok kwam dat vooral door missers van Van den Bergh. ‘The Dreammaker’ had het ook moeilijk met het niveau van Petersen, maar met een 14-darter kwam hij toch op 7-3. Petersen had zijn gemiddelde opgekrikt naar 81, nog steeds ruim onvoldoende.

Ruime overwinning Van den Bergh

Met een 17-darter liet Petersen voor een teken van leven zien. Hij verkleinde de achterstand tot 7-4, maar helaas voor hem zou hij niet meer dichterbij komen. Met een 16-darter kwam Van den Bergh op 8-4, waarna hij op matchpoint kwam met een 11-darter. Een leg later kwam er meteen een matchdart, maar nadat hij die miste kon Petersen alsnog één leg winnen. Een 15-darter van de Belg later was het wel klaar. Hij treft nu in de volgende wedstrijd de bedwinger van Vincent van der Voort, Dave Chisnall.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 94.6 / 31.25%
Devon Petersen: 84.05 / 35.71%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *