Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martin Lukeman

Toernooi verassing Martin Lukeman speelt finale tegen Humphries in München

Martin Lukeman heeft in München voor een daverende verassing gezorgd door de finale te bereiken. De Engelsman zal spelen in de finale Luke Humphries die Michael van Gerwen van het podium gooide.

De eerste halve finale ging tussen twee spelers die dit jaar uitstekend in vorm zijn. Lukeman heeft al heel wat ponden bij elkaar gegooid en speelt nagenoeg alle Euro Tour toernooien. Damon Heta maakt steeds meer duidelijk dat de Australiër thuis hoort in de top 20 van de wereld. In deze wedstrijd mocht Heta beginnen, maar het initiatief lag constant bij Lukeman. Met name op de triple 19 was de Engelsman onnavolgbaar. Met een break op zak speelde Lukeman de wedstrijd vakkundig uit en gooide via een 112-finish de Australiër uit het toernooi. Met ruim 90 gemiddeld en een 7-5 overwinning mag Lukeman ook zeker naar de World Matchplay later dit jaar.

In de andere halve finale werd een spannende strijd verwacht tussen Van Gerwen en Luke Humphries, maar die kwam er totaal niet. Humphries overklaste van Gerwen op alle fronten en gooide lange tijd ruim 113 gemiddeld in de wedstrijd. Van Gerwen kreeg slechts een kansje op een dubbel in de gehele partij en verloor kansloos met 7-0 van een ontketende Humphries. Van Gerwen kwam slechts tot 90 gemiddeld wat voornamelijk scorende pijlen waren. De Engelsman zal zijn eerste Euro Tour finale spelen tegen Lukeman later op de avond.

Finale:
Martin Lukeman vs Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *