Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Tony Martinez

Tony Martinez: ‘Ik won mijn tourkaart met m’n reservepijlen’

De 52-jarige Tony Martinez pakte begin deze maand een tourkaart op de European Q-School. De woonachtige Belg zal volgend weekend starten op zijn allereerste Pro Tour. Darts Actueel sprak met Martinez.

Tony Martinez begon de European Q-School in de First Stage en kende meteen succes op de tweede dag, hij bereikte de halve finales wat betekende dat hij zich automatisch plaatste voor de Final Stage. Martinez speelde Q-School niet anders dan een lokaal toernooi vertelde hij tegenover Darts Actueel: “Ik heb Q-School gewoon hetzelfde beleefd als alle andere toernooien. Ik moest niet meer doen dan op een ander toernooi, gewoon proberen te winnen. Ik was blij dat ik in de First Stage een dagje rust had, want het is toch een lange week daar.”

De woonachtige Belg begon goed aan de Final Stage, hij bereikte meteen op de eerste dag de kwartfinales na overwinningen op o.a. Benito van de Pas. Dag twee en dag drie verliepen minder en pakte geen punten voor de ranking. Het moest dus aankomen op de laatste dag van Q-School. Het geluk was ook niet aan zijn kant, op dag drie brak namelijk een punt van één van zijn pijlen. Martinez vertelde er het volgende over: “Op dag drie brak er een punt af van één van mijn pijlen, waardoor ik op dag vier met mijn reservepijlen moest gooien. Ik heb dus eigenlijk mijn tourkaart veroverd met mijn reservepijlen. Ik denk dat het niet heel veel had uitgemaakt of ik nu met mijn reservepijlen de finale heb gehaald, hetzelfde was waarschijnlijk ook gebeurt als ik met mijn normale pijlen had gegooid op dag vier. Nadat ik van Jimmy Hendriks had gewonnen, wist ik dat ik mijn tourkaart had. We konden elkaar ook al heel goed, we zaten zelfs aan dezelfde tafel. Na die partij kwamen ze naar me toe en zeiden ze dat ik de tourkaart had. Dat maakte me niet veel uit, ik wou gewoon verder gooien en proberen het toernooi te winnen.”

Martinez staat niet alleen in de schijnwerpers van zijn dartskunsten, ook vanwege zijn nationaliteit. Martinez is geboren in Spanje, maar is woonachtig in België. Toch zal hij bij de PDC uitkomen voor Spanje. Wat is het verhaal hierachter? “Het verhaal achter mijn nationaliteit is eigen best simpel. Toen ik mij inschreef voor de European Q-School vroegen ze om mijn nationaliteit. Op mijn identiteitskaart staat nog altijd Spaans, dus ik kon moeilijk Belg neer zetten als ik een Spanjaard ben. Hier in België, als je voor België wou spelen moest je minimaal 5 jaar in België wonen om aan de Belgische Rankings (BDB) te mogen meedoen. Als je dan punten behaalde en in de top 4 terecht kwam, mocht je voor België uitkomen. Nu mag ik waarschijnlijk ook meegaan doen met de World Cup of Darts voor Spanje, dus eigenlijk een extra inkomen. Ik heb nog niet gesproken met Jose Justicia, die hoogstwaarschijnlijk mijn koppelpartner wordt, maar dan zal bij de eerste Pro Tours wel komen denk ik. “

Bekijk hieronder het complete interview.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *