Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Topfavoriet Wales maakt indruk, Duitsland ontsnapt

Op dag één van de World Cup of Darts 2022 heeft Wales laten zien waarom zij als topfavoriet aan het toernooi begonnen. Duitsland kwam voor eigen publiek goed weg tegen Spanje.

Na een uitstapjes naar Hamburg, Salzburg en Jena keerde de World Cup of Darts vanavond weer terug in het vertrouwde Frankfurt. Nederland mocht de avond afsluiten met een duel tegen Brazilië, maar voordat het zover was stonden er eerst nog zeven andere partijen op het programma.

Het vertrouwde duo van Paul Lim en Harith Lim uit Singapore mochten de World Cup in gang brengen tegen Denemarken, maar een nieuwe overwinning konden ze niet aan hun palmares toevoegen. Vladimir Andersen en Andreas Toft Jørgensen vlogen vol overtuiging naar een 5-2 zege. Die overtuiging ontbrak juist in het tweede duel van de avond: in acht legs werd in totaal 34 pijlen op de dubbels gemist, maar Ben Robb sleepte Nieuw-Zeeland alsnog naar de zege op Zwitserland (5-3). Ierland was daarna, vooral dankzij een enorm sterk scorende Steve Lennon (102.9 gemiddeld), het eerste land dat boven de 85 gemiddeld uit kwam. Canada stelde teleur in wat voorafgaand een mooie partij had kunnen worden: 5-2. Het eerste blok van vier wedstrijden werd afgesloten met de verliezend finalist van vorig jaar: Oostenrijk had geen kind aan Finland, ondanks een prima spelende Marko Kantele. Toch lijkt er nog veel werk aan de winkel voor Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez, die na afloop ook aangaven blij te zijn de eerste wedstrijd achter de rug te hebben.

Denemarken 5-2 Singapore
Nieuw-Zeeland 5-3 Zwitserland
Ierland 5-2 Canada
Oostenrijk 5-3 Finland

Waar de geplaatste landen vorig jaar geen enkele keer in de problemen kwamen in de eerste ronde, kregen ze dit jaar verrassend genoeg veel meer tegenstand. Noord-Ierland, die met Daryl Gurney en Brendan Dolan nooit echt een goed team lijkt te hebben, stond tegen Gibraltar zwaar onder druk. Met een 135-finish bij de stand 3-3 sleepte Gurney zijn land er echter nog wel doorheen. Ook Wales, misschien wel dé favoriet voor de titel, kwam even onder druk te staan. Met een 106-finish voorkwam Price echter dat de Filipijnen, wachtend op 82, naar 3-2 konden breken. Met uiteindelijk een gemiddelde van 99,17 gaven ze wel een signaal af naar de concurrentie. Hij thuispubliek kreeg daarna waar ze lang op moesten wachten: de wedstrijd van Duitsland, en wat voor een wedstrijd. Spanje kreeg in de eerste vier legs de kansen, maar nadat deze niet werden aangenomen leken Gabriel Clemens (146-finish) en Martin Schindler (108-finish) op weg naar een simpele zege. Na acht gemiste matchdarts lieten ze Spanje echter terugkomen tot 4-4. Matchdart 11 was in de beslissende leg wel raak, tot groot genoegen van de thuisfans.

Noord-Ierland 5-3 Gibraltar
Wales 5-2 Filipijnen

Duitsland 5-4 Spanje

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *