Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Sandro Eric Sosing - PDC World Championship 2023

Toylo en Sosing zorgen wéér voor Filipijns succes op Asian Tour

Er staat tot nu toe geen maat op de spelers uit de Filipijnen. Ook in Japan gaan de eerste twee titels naar dit land: Alexis Toylo en Sandro Sosing slaan toe.

Twee maanden geleden ging de Asian Tour 2024 al van start, vandaag kwam er eindelijk een vervolg. In Kyoto, Japan, hoopten de lokale spelers nu wel af te gaan rekenen met de dominantie van de Filipijnen. In het eerste toernooi van de dag bleek de missie kansloos. Seigo Asada en Tomoya Tsumura wisten nog wel de halve finale te halen, maar de eindstrijd werd, voor al de derde keer in vier toernooien, een duel tussen twee spelers uit de Filipijnen. Alexis Toylo, die het jaar met twee titels al geweldig begon, kreeg te maken met oude bekend Noel Malicdem. ‘The Gentle Giant’, zoals de bijnaam van Malicdem luidt, boog in de finale een 3-0 achterstand om naar een 4-3 voorsprong, maar mede door een knappe 96-finish wist Toylo alsnog zijn derde titel van het jaar te pakken.

Een vierde titel zat er niet in: een toernooi later werd Toylo bij de laatste 16 uitgeschakeld door Yuya Higuchi. Toch zou ook nu de titel weer richting de eilandengroep gaan. Tomoya Goto leek lang op weg om de reeks te verstoren, maar Sandro Sosing vond net op tijd het gaspedaal. Afgelopen jaar maakte hij zijn debuut op het WK, en met een 12-darter was het nu voor de eerste keer raak op de Asian Tour. Goto kon in de eindstrijd zijn spel van twee wedstrijden eerder, waarin hij tot een gemiddelde van 103.80 kwam, niet herhalen. De Filipijnen blijven zo domineren: alle vijf de titels gaan naar dit land, terwijl de complete top vier ook dezelfde nationaliteit heeft.

Uitslagen

Asian Tour 4
Kwartfinales
Noel Malicdem 4-0 Paolo Nebrida
Seigo Asada 4-2 Sho Okano
Tomoya Tsumura 4-2 Tomonari Kurokawa
Alexis Toylo 4-1 Jemel Modesto

Halve Finales
Noel Malicdem 5-2 Seigo Asada
Alexis Toylo 5-0 Tomoya Tsumura

Finale
Alexis Toylo 5-4 Noel Malicdem

Asian Tour 5
Kwartfinales
Shunpei Noge 4-2 Yuta Hayashi
Tomoya Goto 4-1 Nobuhiro Yamamoto
Ryusei Azemoto 4-3 Koichiro Terao
Sandro Sosing 4-1 Yuya Higuchi

Halve Finales
Tomoya Goto 5-1 Shunpei Noge
Sandro Sosing 5-2 Ryusei Azemoto

Finale
Sandro Sosing 5-3 Tomoya Goto

Stand

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *