Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Alexis Toylo

Toylo slaat twee keer toe op Asian Tour, Nebrida wint eindelijk weer

Alexis Toylo en Paolo Nebrida hebben de eerste titels op de PDC Asian Tour 2024 gepakt. De darters uit de Filipijnen waren in Dubai de sterksten, terwijl ook Nitin Kumar zich liet zien.

Bij de planning mogen vraagtekens worden gezet, maar in hetzelfde weekend als Q-School werd ook de Asian Tour 2024 afgetrapt. Voor de eerste keer reisde het Aziatische circuit af naar West-Azië: Dubai om precies te zijn. Meer dan 120 spelers kwam dit weekend in actie, waar Alexis Toylo de beste speler bleek.

Toylo begint 2024 met een knal

Met Lourence Ilagan, Man Lok Leung, Paolo Nebrida, Reynaldo Rivera, Haruki Muramatsu, Sandro Eric Sosing, Mikuru Suzuki en Bhav Patel stonden er acht WK-deelnemers aan de start in Dubai, maar toch was het Alexis Toylo die in de eerste twee toernooien de aandacht op zich naam. De Filipino versloeg in het eerste toernooi in de kwartfinale landgenoot Ilagan, waarna hij in de halve finale te sterk was voor de teruggekeerde Noel Malicdem. Paolo Nebrida, die vorig jaar zes van zijn zeven finales verloor, begon ook dit jaar weer met een nederlaag bij de laatste twee. Twee 13-darter op rij bezorgden Toylo zijn eerste titel op de Asian Tour ooit.

Een toernooi later kwam de teller al meteen op twee: de grote namen werden dit keer vakkundig omzeild, waarna hij in de finale Joel Hizon trof. Hizon had in de kwartfinale in een geweldige partij gewonnen van Sandro Eric Sosing (101.82 om 106.84 gemiddeld), maar kwam in de finale net tekort. Toylo liet zijn klasse zien met een 161-finish voor de wedstrijd, waardoor zijn jaar niet beter kon beginnen.

Nebrida slaat eindelijk weer toe

Drie op een rij zou het niet worden: een dag later moest Toylo in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de WK-verrassing Man Lok Leung (4-2). Ook Paul Lim ging in de kwartfinale onderuit, al kan de bijna 70-jarige wel spreken over een goed weekend. Met een laatste 16, halve finale, kwartfinale vestigt hij zich meteen aan de top van het klassement. Paolo Nebrida zou dat ook doen. Nadat hij op zaterdag weer een finale verloor, was het op zondag dan eindelijk weer eens raak. Nitin Kumar kreeg in de eindstrijd, nadat de darter uit India in de halve finale Man Lok Leung had verslagen met een 103-finish, genoeg kansen, maar greep ze niet. Met een 13-darter maakte Nebrida het af, waardoor hij zijn tweede Asian Tour-titel greep.

Uitslagen

Asian Tour 1
Kwartfinales
Alexis Toylo 4-3 Lourence Ilagan
Noel Malicdem 4-1 Jefferson Sholin
Paolo Nebrida 4-3 Nitin Kumar
Paul Lim 4-2 Reynaldo Rivera

Halve Finales
Alexis Toylo 5-4 Noel Malicdem
Paolo Nebrida 5-1 Paul Lim

Finale
Alexis Toylo 5-3 Paolo Nebrida

Asian Tour 2
Kwartfinales
Alexis Toylo 4-1 Hussein Ali
Alain Abiabi 4-1 Man Lok Leung
Nitin Kumar 4-1 Mikuru Suzuki
Joe Hizon 4-1 Sandro Eric Sosing

Halve Finales
Alexis Toylo 5-2 Alain Abiabi
Joel Hizon 5-3 Nitin Kumar

Finale
Alexis Toylo 5-3 Joel Hizon

Asian Tour 3
Kwartfinales
Nitin Kumar 4-2 Lourence Ilagan
Man Lok Leung 4-2 Alexis Toylo
Paolo Nebrida 4-3 Paul Lim
Alain Abiabi 4-2 Reynaldo Rivera

Halve Finales
Nitin Kumar 5-4 Man Lok Leung
Paolo Nebrida 5-0 Alain Abiabi

Finale
Paolo Nebrida 5-3 Nitin Kumar

Stand

Met twee titels grijpt Alexis Toylo logischerwijs de koppositie op de Asian Tour na het eerste weekend. Paolo Nebrida sluit aan, terwijl Nitin Kumar en Alain Abiabi de top vier compleet maken. Lourence Ilagan viel dit weekend iets tegen: ‘The Gunner’ staat pas op plek tien.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *