Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dutch Darts Championship 2023

Tsjech grijpt ticket voor Rosmalen, Grbavac pakt derde ticket

Afgelopen weekend werden er in Hongarije vier European Tour-kwalificatietoernooien afgewerkt voor Oost-Europese spelers zonder tourkaart. Lees hier meer over de spelers die succesvol waren.

Één Tsjech, één Kroaat, één Pool en één Sloveen hebben zich dit weekend verzekerd van deelname aan een European Tour. De Tsjech Jiri Brejcha zal zijn debuut op de Euro Tour gaan maken in Rosmalen tijdens het Dutch Darts Championship. In de finale was Brejcha met 6-3 te sterk voor Patrick Kovacs.

Romeo Grbavac kende voor de derde keer dit jaar succes op de Oost-Europese kwalificatietoernooien. In de finale van de qualifier voor de Austrian Darts Open kwam hij 4-1 achter tegen Vitezslav Sedlak, maar won vervolgens vijf legs op een rij op de partij toch met 6-4 naar zich toe te trekken en zich zo voor de derde keer dit jaar te plaatsen voor een Euro Tour.

De overige twee tickets gingen naar Sebastian Bialecki en Benjamin Pratnemer. Bialecki overleefde matchdarts in de finale tegen landgenoot Tytus Kanik, om uiteindelijk zich toch te plaatsen voor de Baltic Sea Darts Open. Pratnemer gaan we terug zien Leverkusen, nadat hij Damian Palaszewski met 6-1 versloeg in de finale.

Qualifier – Austrian Darts Open
Finaleronde
Romeo Grbavac 6-4 Vitezslav Sedlak

Qualifier – Baltic Sea Darts Open
Finaleronde
Sebastian Bialecki 6-5 Tytus Kanik

Qualifier – Dutch Darts Championship
Finaleronde
Jiri Brejcha 6-3 Patrik Kovacs

Qualifier – European Darts Open
Finaleronde
Benjamin Pratnemer 6-1 Damian Palaszewski

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *