Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Tsjechen domineren Euro Tour Qualifiers voor Oost-Europa

Afgelopen weekend werd de eerste 4 kwalificatietoernooien gespeeld voor de Euro Tour, precies te zijn in Oost-Europa. De winnaar van elk kwalificatietoernooi kwalificeerde zich voor de desbetreffende Euro Tour. Deze kwalificatietoernooien gelden alleen voor spelers zonder tourkaart. Lees hier meer. 

European Darts Open
Het eerste kwalificatietoernooi van het weekend begon rond 12:00 uur met 25 spelers. Karel Sedlacek en Frantisek Humpula waren op de eerste dag afwezig en daardoor was Boris Koltsov de grote favoriet. Tot grote verbazing werd de Rus al in de eerste ronde uitgeschakeld door Balogh Béla met 6-3. Twee Tsjechen, één Hongaar en één Pool bereikten de halve finales. De Pool Sebastian Steyer bleek te sterk voor de Tsjech Michal Smejda met 6-3. De tweede halve finale werd gewonnen door Pavel Jirkal, die met 6-5 won van de Hongaar Pal Székely. In de finale was het de WDF Europe Cup finalist, Pavel Jirkal die de finale met 6-3 won van Sebastian Steyer. Jirkal eindigde op een gemiddelde van 89,87, terwijl Steyer het ook niet slecht deed met 86,38. Jirkal gaat hiermee dus zijn debuut maken op een Euro Tour. Alle uitslagen zijn hieronder te vinden.

German Darts Championship 
Net als aan het eerste toernooi van de dagen deden er aan het kwalificatietoernooi van de German Darts Championship 25 spelers aan mee. Dit keer verliep het beter voor Koltsov. Hij bereikte namelijk de finale met overwinningen op Petr Rouc (6-0), Jacub Kaspar (6-1), Pal Székely (6-5) en Sebastian Steyer (6-2). De andere finalist was de Tsjech David Rosi. Hij behaalde zijn eerste finale van een kwalificatietoernooi ten koste van Sándor Balló (6-5), Krzysztof Kcuik (6-2) en Patrik Kovacs (6-4). In de finale was het de Rus die met 6-4 won en zich kwalificeerde voor zijn tweede Euro Tour in zijn carrière. Koltsov won de finale met een gemiddelde van 89,92, Rosi kwam duidelijk tekort aangezien zijn gemiddelde 76,69 was. Alle uitslagen zijn hieronder te vinden.

German Darts Grand Prix
Op zondag 20 januari begon de dag met het kwalificatietoernooi voor de German Darts Grand Prix met 25 deelnemers. Karel Sedlacek was weer aanwezig en bereikte gelijk de finale. Dit deed hij met overwinningen op Armend Avdija (6-0), Patrik Kovács (6-5), Michal Smejda (6-1) en Jacub Kaspar (6-2). De Pool Lukasz Waclawski was de andere finalist. Hij bereikte de finale ten koste van Roman Benecky (6-2), Pal Székely (6-4) en Krzysztof Kcuik (6-4). De finale werd gewonnen door de WK-deelnemer Sedlacek, die met een gemiddelde van 82,96 met 6-3 won. Waclawski eindigde op een gemiddelde van 79,09. Pavel Jirkal en Boris Koltsov verloren respectievelijk van Patrik Kovács (6-5) en Sebastian Steyer (6-4). Alle uitslagen zijn hieronder te vinden.

German Darts Open 
Het laatste kwalificatietoernooi van het weekend begon wederom met 25 spelers. Het was wederom Lukasz Waclawski die de finale bereikte. Dit keer deed hij met overwinningen op Juraj Vindis (6-1), Michal Smejda (6-3), Gergely Lakatos (6-2) en Karel Sedlacek (6-5). Pavel Jirkal bereikte zijn tweede finale van het weekend. Hij won van Vladimir Zatko (6-2), Sebastian Steyer (6-1) en Pal Székely (6-4). In de finale was het Pavel Jirkal die met 6-4 won. Waclawski wist twee keer de finale te behalen, maar won er geen één. Koltsov verloor wederom in de tweede ronde van Steyer, dit keer met 6-5. Alle uitslagen zijn hieronder te vinden.

Image courtesy of FOTO: Petra Šolara
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *