Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Roman Benecky

Tsjechen domineren in Hongarije, Benecky naar Leeuwarden

Afgelopen weekend werden in Boedapest vijf Euro Tour kwalificatietoernooien afgewerkt voor Oost-Europese spelers zonder tourkaart. Lees hier wie zich kwalificeerden, voor o.a. de Dutch Darts Championship.

Afgelopen zaterdag hebben drie Tsjechen hun deelname aan een Euro Tour verzekerd. De 23-jarige Roman Benecky zal eind april in actie komen in Leeuwarden voor het Dutch Darts Championship. In de finale van het kwalificatietoernooi versloeg hij landgenoot Filip Sebesta met 5-3. Vitezslav Sedlak kwalificeerde zich zaterdag voor de Austrian Darts Open, terwijl Dalibor Smolik zijn Euro Tour-debuut mag gaan maken in België.

Benecky voegde er zondag nog een Euro Tour aan toe. De Tsjech kwalificeerde zich voor de European Darts Grand Prix later dit jaar. In de finale versloeg hij landgenoot Vitezslav Sedlak met 5-3. Het weekend werd afgesloten met een kwalificatietoernooi voor de Czech Darts Open. Hierbij mochten de Tsjechen niet deelnemen, aangezien ze een eigen Host Nation Qualifier hebben. De Hongaar Patrik Kovacs profiteerde en plaatste zich.

Austrian Darts Open Qualifier – Finale
Vitezslav Sedlak 5-4 Tytus Kanik

Dutch Darts Championship Qualifier – Finale
Roman Benecky 5-3 Filip Sebesta

Belgian Darts Open Qualifier – Finale
Dalibor Smolik 5-1 Peter Strbik

Czech Darts Open Qualifier – Finale
Patrik Kovacs 5-1 Sebastian Steyer

European Darts Grand Prix – Finale
Roman Benecky 5-3 Vitezslav Sedlak

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *