Luke Humphries

Tsjechische titel voor sterke Luke Humphries

Luke Humphries heeft de Czech Darts Open op zijn naam geschreven. De Engelsman rekende in de finale af met Rob Cross: 8-5.

Vincent van der Voort redde het net niet, waardoor de finale in Tsjechië een Engels duel werd: Luke Humphries vs Rob Cross. Humphries won dit jaar zijn eerste European Tour, Cross won er nog nooit één. Voor ‘Voltage’ was dit dus een goeie kans om dit eindelijk aan zijn palmares toe te voegen. Hij moest echter toezien hoe Humphries sterk van start ging. Na een 13-darter van ‘Cool Hand Luke’ en een 15-darter van Cross, plaatste Humphries een tussensprintje. Met legs in 15, 16 en 13 pijlen kwam hij op een 4-1 voorsprong.

Met een 145-finish voor een 12-darter zorgde Cross ervoor dat hij in de wedstrijd bleef. Humphries had namelijk één pijl op de bull gemist voor de 5-1. Doordat de oudste van de twee dit opvolgde met een 17-darter kwam de stand op 4-3. Humphries stopte de comeback snel met een 16-darter, maar Cross groeide steeds meer in de wedstrijd. Met een 112-finish hield hij zijn eigen leg, waarna hij na missers van Humphries ook een break pakte. De stand kwam op 5-5, waarna het weer aan Humphries was om een klap uit te delen. En hoe: met twee 12-darters achter elkaar sloeg hij Cross bijna knock-out. De laatste klap volgde meteen een leg later. Een 14-darter voor nog een break leverde hem de zege op. Wat een jaar heeft de jonge Engelsman, nu al.