Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dimitri van den Bergh - UK Open 2024

Twaalf verschillende winnaars: Van den Bergh wint in Hildesheim

Dimitri van den Bergh is woensdagmiddag de twaalfde verschillende winnaar geworden van een Players Championship dit jaar. De Belg versloeg de Canadees Matt Campbell met 8-3 in de finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Woensdagmiddag begonnen 128 spelers aan Players Championship 12 in Hildesheim. Dave Chisnall wil zijn midweek naar Duitsland snel vergeten, net als dinsdag verloor hij in de eerste ronde. Dit keer was de Nieuw-Zeelander Haupai Puha met 6-3 te sterk. Raymond van Barneveld kon het goede gevoel van de dinsdag niet herhalen, hij moest zich in de eerste ronde meerdere erkennen in Robert Grundy met 6-5. Andere spelers die de eerste ronde niet overleefden waren James Wade, Gabriel Clemens, Dirk van Duijvenbode, Joe Cullen, Stephen Bunting en Daryl Gurney.

In de tweede ronde zagen we een geweldige wedstrijd van de Fries Jitse van der Wal, die met een gemiddelde van bijna 100 Gerwyn Price compleet kansloos liet; 6-1. Een andere speler die in Noord-Nederland woont, Jurjen van der Velde, bereikte ook voor het eerst sinds lange tijd de derde ronde. Zowel Van der Wal als Van der Velde verloren in hun bordfinale van twee landgenoten; Richard Veenstra (6-4) en Gian van Veen (6-5). Voor Premier League-spelers Michael Smith (tweede ronde), Nathan Aspinall (derde ronde) en Peter Wright (laatste 16) vielen de resultaten wederom tegen op de vloer.

Een opvallende verschijning was er in de kwartfinales, waarbij geen enkele spelers uit het Vereningd Koninkrijk aanwezig was. Drie Nederlanders, een Ier, een Kroaat, een Belg, een Canadees en een Let waren nog in strijd voor de titel.

Uiteindelijk bleven Dimitri van den Bergh en Matt Campbell over in de finale. Van den Bergh was verantwoordelijk van de uitschakeling van onder meer Martin Schindler (6-3), Mike de Decker (6-1) en Madars Razma (7-3). Voor vandaag had Campbell slechts drie wedstrijden op de vloer gewonnen in 2024. Na het winnen van het North American Championship vorige maand, is hij vol vertrouwen naar Duitsland gevlogen en met succes. De Canadees versloeg onderweg naar de finale o.a. Ross Smith (6-5), Gian van Veen (6-5), Richard Veenstra (6-5) en Danny Noppert (7-4).

Finale

Campbell begon sterk aan de finale, met een 15- en 17-darter greep hij direct de eerste twee legs van de finale. Met een 14-darter kwam Van den Bergh op het scorebord en brak daarmee direct terug naar 2-1. Lang kon Van den Bergh niet genieten van de break, want Campbell wist een leg later meteen terug te breaken naar 3-1. Campbell leek de break ook te verzilveren, maar miste drie pijlen op de dubbel. Van den Bergh stapte in, brak terug waarna hij zijn eigen leg in 17 pijlen hield. Daarna liep de Belg, zonder briljant te spelen, verder uit en kwam Campbell er niet meer aan te pas. Met drie 18-darters op een rij en een 94-finish in de laatste leg schreef ‘The Dreammaker’ zijn derde Players Championship-titel op zijn naam.

Dimitri van den Bergh: 87,42 / 42,1%
Matt Campbell: 87,31 / 30%

Nederlanders

Danny Noppert was de beste Nederlander van de dag met het bereiken van de halve finales, na knappe overwinningen op o.a. Alan Soutar en Peter Wright. Richard Veenstra en Michael van Gerwen moesten het doen met een plaats in de kwartfinales. Van Gerwen leek lang de favoriet voor de titel, nadat hij het toernooi begon met drie gemiddeldes van boven de 100+. Echter liet hij zich in de kwartfinales verrassen dor Madars Razma. Voor Gian van Veen was de laatste 16 het eindstation, terwijl vier Nederlanders zich tevreden moesten stellen met een plaats bij de laatste 32; Wessel Nijman, Jitse van der Wal, Wesley Plaisier en Jurjen van der Velde.

Uitslagen

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh 6-3 Boris Krcmar
Madars Razma 6-3 Michael van Gerwen
Matt Campbell 6-5 Richard Veenstra
Danny Noppert 6-4 Keane Barry

Halve finales
Dimitri van den Bergh 7-3 Madars Razma
Matt Campbell 7-4 Danny Noppert

Finale
Dimitri van den Bergh 8-3 Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *