Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Twee Nederlanders door, Cross en Price uitgeschakeld

Afgelopen avond werden de overige eerste ronde partijen van de Players Championship Finals gespeeld met in totaal 7 Nederlanders in actie. Lees hier meer. 

Jermaine Wattimena was de eerste Nederlander in actie, hij nam het op het tweede podium op tegen Stephen Burton. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist Burton met een 13-darter te breaken, maar zag vervolgens Wattimena gelijk terug breaken met een 58-finish. Met een 16-darter hield Wattimena zijn eigen leg voor 3-2. In de zesde leg wist Wattimena 4-2 voor te komen en brak zijn Engelse tegenstander. Wattimena wist de break niet te verzilveren, want met twee 15-darters kwam Burton op 4-4. Met een 13-darter brak Burton en kwam daarmee op matchpoint; 5-4. Wattimena brak gelijk terug met een knappe 62-finish en zo werd het 5-5. De beslissende leg mocht de Nederlander beginnen, maar zijn eerste 2 beurten waren zonder triple. Burton profiteerde hiervan en won de partij met een 16-darter.

De tweede Nederlander in actie was Jan Dekker, hij nam het op tegen Ricky Evans op podium 2. Dekker begon niet geweldig aan de partij, want hij leverde zijn eigen leg meteen in waardoor hij al snel 2-0 achterstond. Met een 18 en 16-darter vocht Dekker zich knap terug tot 2-2. Evans miste in de vijfde leg een 107-finish voor de break, Dekker hield via D8 toch nog zijn eigen leg. Met een 14-darter hield Evans ook zijn eigen leg voor 3-3. In de zevende leg plaatste Evans een belangrijke break dankzij een 104-finish. De break werd vervolgens met een 64-finish verzilverd voor 5-3. De negende leg werd begonnen door Dekker, maar door een 180 en een 68-finish van ‘Rapid’ won hij met 6-3 en is Dekker uitgeschakeld.

De derde Nederlander in actie was Danny Noppert, ook hij mocht op het tweede podium spelen tegen Rowby-John Rodriguez. De wedstrijd ging lang gelijk op. Zeven legs lang hielden de heren hun eigen legs. Noppert wist in de achtste leg 7 perfecte pijlen te gooien. Uiteindelijk brak de Fries met een 13-darter naar een 5-3 voorsprong. Met een 16-darter hield ‘Noppie’ zijn eigen leg en daarmee is een 6-3 overwinning een feit.

De vierde Nederlander in actie was Ron Meulenkamp. Zijn tegenstander was Chris Dobey op het tweede podium. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg wist Dobey met een mooie 80-finish naar een 3-1 voorsprong te breaken. Met een 110-finish verzilverde ‘Hollywood’ de break voor 4-1. Met een 86-finish plaatste Dobey de tweede break, maar deze keer brak Meulenkamp terug. Met twee finishes van 52 kwam de Nederlander terug tot 5-3. Dobey hield professioneel zijn eigen leg met een 13-darter voor een 6-3 overwinning.

De vijfde Nederlander in actie was Michael van Gerwen. Hij mocht het op het hoofdpodium opnemen tegen Matthew Edgar. Van Gerwen begon scherp aan de partij, want de eerste 2 legs gingen naar hem toe. Met een 14-darter hield Edgar ook zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Met een 100-finish met twee keer tops kwam Van Gerwen op een 3-1 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging ook naar ‘Mighty Mike’ met een 10-darter voor de tweede break. Na de pauze verzilverde Van Gerwen de break met een 13-darter voor 5-1. Edgar wist zijn eigen leg niet voor de tweede keer te houden, via tops sloot Van Gerwen de wedstrijd af; 6-1.

De zesde Nederlander die in actie kwam was Jeffrey de Graaf. Hij speelde op podium 2 tegen Darren Webster. De Graaf begon goed aan de partij door de eerste 2 legs te pakken. Vervolgens ging Webster de triples meer vinden en daardoor pakte hij 5 legs op een rij voor een 5-2 voorsprong. Met een 42-finish wist De Graaf nog wel zijn eigen leg te houden, maar met een 16-darter maakte Webster het vervolgens af; 6-3.

De laatste Nederlander in actie in de eerste ronde was Vincent van der Voort. Hij nam het op tegen Michael Smith op het hoofdpodium. Van der Voort kon weinig inbrengen tegen Smith, het werd namelijk een 6-0 nederlaag voor de darter uit Purmerend.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de avondsessie terug.

Hoofdpodium:
Ian White 6-2 Scott Taylor
Gary Anderson 6-2 Alan Tabern
Cristo Reyes 6-1 Rob Cross
Krzysztof Ratajski 6-5 Gerwyn Price
Peter Wright 6-2 Toni Alcinas
Michael van Gerwen 6-1 Matthew Edgar
Michael Smith 6-0 Vincent van der Voort

Tweede podium:
Stephen Burton 6-5 Jermaine Wattimena
Joe Cullen 6-5 John Henderson
Jonny Clayton 6-3 Mark Webster
Ricky Evans 6-3 Jan Dekker
James Wilson 6-2 Dimitri Van den Bergh
Danny Noppert 6-3 Rowby-John Rodriguez
Chris Dobey 6-3 Ron Meulenkamp
Darren Webster 6-3 Jeffrey de Graaf
Steve Beaton 6-5 Kim Huybrechts

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.