Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Richard Veenstra

Twee Nederlanders succesvol tijdens Euro Tour kwalificatie

Afgelopen maandag werden er drie kwalificatietoernooien in Niedernhausen gespeeld voor de eerste drie Euro Tours van het jaar. Alleen non-tourkaarthouders konden hier aan mee doen en slechts één speler kon zich per toernooi kwalificeren. Er was succes voor Richard Veenstra, Kenny Neyens en Danny van Trijp. Lees hier meer.

Hungarian Darts Trophy

Om 10:00 uur Nederlandse tijd begonnen 89 spelers aan de allereerste Euro Tour Qualifier van het jaar. Uiteindelijk wist één Nederlander de finale te halen, Richard Veenstra kende een erg constant toernooi. Hij won op weg naar de finale van Fetih Kaya (5-3), Joel Breitenmoser (5-0), Vincent van der Meer (5-2), Joey de Jong (5-0), Matt Campbell (5-4) en Rusty-Jake Rodriguez (5-2). In de partij tegen Campbell overleefde ‘Flyers’ drie matchdarts. In de finale was Lukas Wenig de tegenstander, die tijdens de 6 Challenge Tour events al drie keer de halve finales behaalde. Veenstra produceerde zijn beste wedstrijd van het toernooi, met een gemiddelde van boven de 100 won hij met 5-3 van de Duitser. Hierdoor mag de Nederlander in september zijn debuut maken op de European Tour.

Kwartfinales
Patrick Bulen 5-2 Sven Hilling
Lukas Wenig 5-4 Davyd Venken
Rusty-Jake Rodriguez 5-1 Stefan Bellmont
Richard Veenstra 5-4 Matt Campbell

Halve finales
Lukas Wenig 5-1 Patrick Bulen
Richard Veenstra 5-2 Rusty-Jake Rodriguez

Finale
Richard Veenstra 5-3 Lukas Wenig

Gibraltar Darts Trophy

Rond 14:00 uur begon het tweede kwalificatietoernooi, dit keer met 85 spelers. Opnieuw wist een Nederlander de finale te halen, het was de 22-jarige Gillian Koehoorn die een goede run kende. Hij versloeg Alexander Elia (5-0), Jonathan Parvaneh (5-0), Kevin Blomme (5-4), Michael Rasztovits (5-3), Christian Kist (5-4) en Rowby-John Rodriguez (5-3). De tegenstander van Koehoorn in de finale was de winnaar van European Challenge Tour 6, Kenny Neyens. Die ervaring van de finale bleek ook de doorslag te geven. Na een 2-2 tussenstand won de Belg de laatste 3 legs en mag zich zo op gaan maken voor zijn derde Euro Tour deelname.

Kwartfinales
Kenny Neyens 5-3 Mario Vandenbogaerde
Richard Veenstra 5-0 Jeroen Mioch
Gillian Koehoorn 5-4 Christian Kist
Rowby-John Rodriguez 5-2 Matt Campbell

Halve finales
Kenny Neynes 5-3 Richard Veenstra
Gillian Koehoorn 5-3 Rowby-John Rodriguez

Finale
Kenny Neyens 5-2 Gillian Koehoorn

Euro Tour 3 Qualifier

De laatste Euro Tour Qualifier van de dag begon rond 18:15 uur met 64 spelers, een aantal spelers hadden zich voor dit toernooi afgemeld om vroeg op de avond terug te reizen naar huis. De locatie en datum voor deze Euro Tour is nog niet bekend gemaakt, maar zal binnenkort aangekondigd worden door de PDC. Net als bij de eerdere twee kwalificatietoernooien wist opnieuw één Nederlander de finale te behalen, Danny van Trijp was de naam. Hij bereikte de finale ten koste van Stefan Bellmont (5-4), Egor Tvorogov (5-3), Julian Zwergel (5-1), Lukas Wenig (5-2) en Kevin Blomme (5-4). In de finale was de Fransman Thibault Tricole de tegenstander, hij versloeg Damian Mol met 5-4 in de halve finales. Van Trijp bleek in de finale niet veel moeite te hebben met Tricole, met een gemiddelde van 93 won de Nederlander met 5-2. Van Trijp kan zich op gaan maken voor zijn derde Euro Tour.

Kwartfinales
Thibault Tricole 5-3 Mario Vandenbogaerde
Damian Mol 5-1 Rowby-John Rodriguez
Danny van Trijp 5-2 Lukas Wenig
Kevin Blomme 5-3 Christian Kist

Halve finales
Thibault Tricole 5-4 Damian Mol
Danny van Trijp 5-4 Kevin Blomme

Finale
Danny van Trijp 5-2 Thibault Tricole

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *