Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Twee op een rij: Van Gerwen wint ook in Schotland

Michael van Gerwen heeft ook in Schotland de dagzege in de Premier League gepakt. De Nederlander was in de finale in een beslissende leg te sterk voor Luke Humphries.

Na Wales en Duitsland bleef de Premier League deze week nog even buiten Engeland: Schotland was het decor van de derde speelavond. Rob Cross en Michael Smith mochten het bal openen, wat voor de Schotse fans toch vooral als een opwarmertje gold. Beide mannen maakte er ook geen partij van hoog niveau van, al wist Cross met een 144-finish voor de wedstrijd toch nog even wat indruk te maken. Peter Wright mocht daarna het gejuich in ontvangst nemen van zijn landgenoten, al hielp dat hem ook niet echt. Vier legs op rij miste hij pijlen op de dubbels, waardoor hij Van Gerwen aan een eenvoudige zege hield. De Nederlander speelde zelf ook niet goed, maar sloot de partij met een 136-finish voor een 12-darter alsnog sterk af.

In de twee wedstrijden die volgden kreeg het publiek bijna waar het op had gehoopt. Nathan Aspinall miste tegen Luke Humphries dubbel 12 voor een 9-darter, waarna Gerwyn Price dit een wedstrijd later tegen Luke Littler ook deed. Voor Aspinall liep het hierna niet goed af: ‘The Asp’ verloor die leg nog van een scherpe Humphries, waarna ook de wedstrijd verloren ging. Price en Littler maakten er een spannende partij van, waarin de Welshman aan het langste eind trok. Onder luid boe-geroep van het publiek schreeuwde hij het uit.

Tweede finale op rij voor Van Gerwen

Van Gerwen moest in zijn eerste ronde nog even warmdraaien, maar tegen Cross kwam het er in de halve finale wel uit. De Engelsman kwam nog wel snel op 2-1, maar met legs in 10, 17 en 14 pijlen draaide ‘Mighty Mike’ het snel om. Door nog twee keer zijn eigen leg te houden was de finale, net als vorige week in Berlijn, binnen. Luke Humphries zou hem naar de eindstrijd volgen. De wereldkampioen beleeft een moeilijke start van het jaar, maar hervond zijn vorm vanavond weer. Ook tegen Price kwam zijn gemiddelde boven de 100 uit: nadat de stand op 4-3 kwam vond ‘Cool Hand Luke’ twee 13-darters op rij, waardoor hij zijn tegenstander uit Wales achter zich liet.

MVG piekt op juiste moment

De nummer één en twee van de wereld mochten zo om de dagzege gaan spelen in Glasgow. De partij begon meteen explosief: nadat Humphries met een 15-darter meteen een break greep, sloeg Van Gerwen met een 98-finish voor een 12-darter keihard terug. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna de Engelsman het initiatief greep. ‘Cool Hand Luke’ kwam op 4-2, waarna hij vier pijlen miste om op 5-2 te komen. Van Gerwen strafte dit keihard af, want twee legs later stond het 4-4. Het gemiddelde van de Nederlander was bijna acht punten lager dan zijn tegenstander, maar toch zou hij ook in Schotland de zege pakken. In de beslissende leg vond hij een 14-darter, waardoor hij meteen een gat slaat met de rest van het deelnemersveld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 93.85 / 30%
Luke Humphries: 101.37 / 29.4%

Uitslagen

Kwartfinales
Rob Cross 6-4 Michael Smith
Michael van Gerwen 6-2 Peter Wright
Luke Humphries 6-3 Nathan Aspinall
Gerwyn Price 6-5 Luke Littler

Halve Finales
Michael van Gerwen 6-4 Rob Cross
Luke Humphries 6-3 Gerwyn Price

Finale
Michael van Gerwen 6-5 Luke Humphries

Stand

  1. Michael van Gerwen 10 (+10) | 2 titels
  2. Michael Smith 7 (+4) | 1 titel
  3. Luke Littler 5 (+3)
  4. Luke Humphries 5 (+2)
  5. Gerwyn Price 5 (-1)
  6. Rob Cross 4 (-2)
  7. Nathan Aspinall 0 (-7)
  8. Peter Wright 0 (-9)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *