Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Twee op een rij voor José De Sousa

José de Sousa weet van geen ophouden. Na een spectaculaire titel tijdens Players Championship 14 was hij ook vandaag weer de sterkste met een paar torenhoge gemiddeldes.

Hoe verging de dag?

Na twee dagen vol topdarts begon op de woensdagmiddag dag drie met het nieuws dat Kirk Shepherd en Mark McGeeney niet meer aan de start zouden verschenen. Wel waren er maar liefst drie vervangers gevonden (Aspinall en Barry vielen gisteren al uit): Lee Evans, Adam Mould én Robert Thornton. Succes leverde dit hen niet op: alle drie verloren in de eerste ronde. James Wade en Dirk van Duijvenbode deden dit ook: zij verloren van respectievelijk Boris Krcmar en Krzysztof Kciuk. Simon Whitlock, die aan een matig seizoen bezig is, verloor van Kevin McDine.

Ook voor Michael Smith en Gary Anderson werd het geen lange dag. Smith verloor met 6-2 van Stephen Bunting, Anderson met 6-4 van Ryan Searle. De grootste verrassing volgde een ronde later: Maik Kuivenhoven versloeg wereldkampioen Gerwyn Price met 6-5. Daarnaast is een dag bij de PDC zonder 9-darter tegenwoordig ook niet meer mogelijk: vandaag was het de beurt aan Ian White in zijn verloren wedstrijd tegen Ron Meulenkamp.

Na een verloren finale op de dinsdag zat er ook vandaag weer geen titel in voor Michael van Gerwen. In een goeie wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Rob Cross. Adrian Lewis, die een erg sterke Super Series kent, haalde vandaag de kwartfinales. Stephen Bunting voorkwam hier dat ‘Jackpot’ nog verder door kon stoten. Peter Wright liet zich na twee matige dagen zien door de kwartfinale te halen, maar Rob Cross stopte hem hier met 6-5. José de Sousa liet daarna nog maar weer eens zien wat hij kan: in de halve finale stormde hij over Rob Cross heen met een gemiddelde van 112.

Finale

Na een geweldige dag op de dinsdag vond José de Sousa zichzelf vandaag weer terug in de finale. Gisteren moest Van Gerwen eraan geloven, dit keer was het Ryan Searle die de strijd aanging. Tegen de verwachting in begon de finale niet geweldig. De Sousa begon nog met een 16-darter, maar daarna won Searle zijn leg in 21 pijlen. De Sousa deed een leg later precies hetzelfde. Het enige wat in de beginfase constant was, was het feit dat beide mannen steeds hun eigen legs hielden. In leg negen kwam hier verandering in: met een 161-finish brak Searle de Portugees in 12 pijlen en kwam hij op 5-4. Met een 17-darter verzilverde hij de break. De Sousa sloot aan, maar na een 16-darter kwam Searle op 7-5 en zo dus op matchpoint. Met een 135-finish zette De Sousa de druk er flink op, maar een leg later kwam er toch al een matchdart. Vanaf 88 miste Searle de bull, waardoor De Sousa er alsnog een beslissende leg uit kon slepen. Met een 102-finish voor een 15-darter maakte ‘The Special One’ het daarna vakkundig af. Twee titels op een rij voor de Portugees, die meedingt voor de titel ‘beste speler ter wereld’.

Gemiddeldes
Ryan Searle: 94.21
José de Sousa: 96.60

Nederlanders

Vandaag wist geen Nederlander de kwartfinale te halen, maar een slechte dag was het ook zeker niet. Maik Kuivenhoven haalde de laatste 16 door onderweg zowel Raymond van Barneveld als Gerwyn Price te verslaan, terwijl Zonneveld, na een 9-darter eerder deze week, ook in deze ronde strandde. Michael van Gerwen en Vincent van der Voort verloren ook net in de ronde voor de kwartfinales. Jeffrey de Zwaan liet eindelijk weer wat van zich horen: hij won twee wedstrijden. Ook Ron Meulenkamp kende een prima dag: overwinningen op Lisa Ashton en Ian White leverden hem belangrijke ponden richting het WK op.

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Searle 6-2 Boris Krcmar
Stephen Bunting 6-2 Adrian Lewis
José de Sousa 6-5 Jonny Clayton
Rob Cross 6-5 Peter Wright

Halve Finales
Ryan Searle 7-4 Stephen Bunting
José de Sousa 7-2 Rob Cross

Finale
José de Sousa 8-7 Ryan Searle

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *