Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - Dutch Open 2024

Twee op een rij voor Plaisier, De Graaf wint ook op NDB Ranking

Wesley Plaisier heeft voor de tweede keer op rij dit seizoen de NDB Ranking gewonnen. In Prinsenbeek won hij de Open Parel van het Zuiden, terwijl Aileen de Graaf mocht zegevieren bij de dames. Lees hier meer.

Heren

Plaisier bereikte de knappe overwinningen op Kevin Versluis (4-1), Wesley van Trijp (4-1), Maikel Mossou (4-3), Keanu van Velzen (5-3) en Robin Smees (5-3). In de finale trof hij goede vriend Mike van Duivenbode, die na een kleine pauze in zijn carrière de pijlen weer heeft opgepakt. Op weg naar de finale was Van Duivenbode te sterk voor Patrick van Santen (4-1), Abel Kars (4-0), Bastiaan Fredriksen (4-1), Kelvin Mettler (4-1), Tonny Veenhof (5-2) en Carlo van Cleef (5-0).

Van Duivenbode begon ijzersterk aan de finale, met twee 17-darters en een 11-darter ging de eerste set in ‘no time’ naar ‘The Pigeon’ toe. Hij begon ook goed aan de tweede set. Met een 14- en 12-darter kwam Van Duivenbode al snel op matchpoint. Toch was het Plaisier die een beslissende set afdwong. Met een 111-finish hield Plaisier zijn eigen leg, waarna hij Van Duivenbode in 18 pijlen terugbrak. Een 17-darter was vervolgens genoeg om er 1-1 in sets van te maken. In de beslissende derde set gingen de eerste vier legs met de darts mee, waaronder een 80-finish van Van Duivenbode en een 84- en 120-finish van Plaisier. In de beslissende leg miste Van Duivenbode één matchdart op dubbel 14 voor de titel, waarna Plaisier via dubbel 8 op het allerlaatste moment toch de titel wegkaapte bij Van Duivenbode.

Bij de Heren B trok Sam Groot Roessink aan het langste eind. In de finale werd Gervan Smit met 4-1 aan de kant gezet, mede dankzij knappe finishes van 87 en 85.

Heren A
Halve finales
Wesley Plaisier 5-3 Robin Smees
Mike van Duivenbode 5-0 Carlo van Cleef

Finale
Wesley Plaisier 2-1 (0-3,3-2,3-2) Mike van Duivenbode

Heren B
Halve finales
Gervan Smit 3-2 Cas Korthals
Sam Groot Roessink 3-1 Brandon Olierook

Finale
Sam Groot Roessink 4-1 Gervan Smit

Dames

Bij de dames schreef Aileen de Graaf de titel op haar naam en daarmee haar tweede eindzege van het seizoen. Richting de finale kende ze weinig problemen met haar vijf tegenstanders, alleen Roos van der Velde lukte het om twee legs af te snoepen.

In de finale nam ze het op tegen Noa-Lynn van Leuven dit tot de finale een uitstekend dag kende. Bij de laatste 16 noteerde ze een gemiddelde van 102 om Lincy Gloudemans met 3-0 te verslaan! In de halve finale versloeg ze Priscilla Steenbergen met 4-1 en eindigde in die partij op een gemiddelde van 91.

In de finale ging het tot 3-3 gelijk op. Van Leuven produceerde een 14-darter om 2-1 voor te komen, terwijl De Graaf met een 16-darter met een prima antwoord kwam voor 2-2. In de vijfde leg wist De Graaf een ijzersterke leg te gooien met vijf perfecte darts om uiteindelijk in 14 pijlen naar een 4-3 voorsprong te breaken. Dit volgde ze op met een 17-darter in haar eigen leg om de finale met 5-3 naar zich toe te trekken.

Halve finales
Aileen de Graaf 4-0 Adriana van Wijgerden-Vermaat
Noa-Lynn van Leuven 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Aileen de Graaf 5-3 Noa-Lynn van Leuven

Jeugd

Een aantal van 93 jeugdspelers begonnen zondagochtend aan de vierde NDB Ranking van het seizoen. Bradley van der Velden, Egbert Withaar en Fardau de Jong bleken aan het eind van de dag de sterksten in hun categorie. Van der Velden versloeg in een hoogstaande finale Massimo Balsamo met 4-2. Eerder op de dag overleefde de jeugdwereldkampioen matchdarts in de kwartfinales tegen Kendji Steinbach.

Bij de aspiranten won zijn Withaar zijn eerste NDB Ranking van seizoen, nadat hij in Almere de finale had verloren. In de finale rekende hij in een vijfde en beslissende leg af met Stan Derickx. Bij de meisjes mocht De Jong voor de derde keer dit seizoen zegevieren. In de finale had De Jong weinig problemen met Daphne Camijn; 3-0.

Finale junioren
Bradley van der Velden 4-2 Massimo Balsamo

Finale aspiranten
Egbert Withaar 3-2 Stan Derickx

Finale meisjes
Fardau de Jong 3-0 Daphne Camijn

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *