Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Twee Smith’s succesvol: Michael en Raymond door

Ross Smith droop eerder op de middag af, maar Michael en Raymond Smith wonnen hun wedstrijd wel overtuigend.

Michael Smith vs William O´Connor

Met een 3-0 zege op Ron Meulenkamp maakte Michael Smith erg veel indruk in zijn eerste wedstrijd. Dat belooft veel voor de rest van het WK, maar met mogelijke ontmoetingen met Jonny Clayton en Gerwyn Price moet dat ook. Dan moest de Engelsman eerst echter nog wel winnen van William O’Connor, die ook niet slecht staat te spelen. De Ier begon zijn set ook meteen sterk: nadat Smith een pijl op 32 miste gooide O’Connor een 90-finish op de bull. Smith reageerde met een 11-darter, maar legs in 16 en 13 pijlen later was de eerste set toch een prooi voor O’Connor.

Smith kwam met zeven perfecte pijlen sterk uit de pauze, maar toch miste de overtuiging in de rest van de set. O’Connor kwam op 2-1 door legs in 17 en 13 pijlen, waarna ‘The Magpie’ vanaf 97 twee pijlen op tops kreeg voor een 2-0 voorsprong. Nadat deze werd gemist sloeg Smith toe. Met een 18-darter ging de set daarna alsnog naar ‘Bully Boy’.

De Engelsman had zich over de schrik heen gezet, maar toch was het O’Connor die weer toesloeg met een 14-darter. Vanaf hier werd het echter eenrichtingsverkeer. Legs in 15, 14 en 12 pijlen volgden: hierbij zaten finishes van 110 en 128. Door in zijn eigen set ook nog legs in 12, 15 en 18 pijlen te gooien won hij vijf legs op rij en had hij de wedstrijd stevig in handen. Hij stoomde nog even door met legs in 14 en 12 pijlen, de wedstrijd leek wel gespeeld. Niets was minder waar. O’Connor won drie legs op rij, overleefde één matchdart en bracht de stand terug naar 3-2 in sets.

Ineens zag het er allemaal bij Smith ook niet meer geweldig uit. Toch kwam hij op voorsprong in set zes, al was het wel met een 19-darter. O’Connor reageerde met een leg in 18 pijlen, waarna Smith weer op voorsprong kwam. Toch was ook hier een beslissende leg nodig. Smith begon met een 180 en liet zien de zenuwen de baas te zijn. Door uiteindelijk in 17 pijlen uit te gooien won hij de wedstrijd zo alsnog. In de volgende ronde wacht Clayton of Clemens.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 97.42 / 40.5%
William O’Connor: 92.46 / 45.8%

Florian Hempel vs Raymond Smith

Florian Hempel tegen Raymond Smith voor een plek bij de laatste 16 op het WK: weinig mensen zullen dit voorafgaand aan het WK voorspeld hebben. De Duitser en Australiër maakte echter indruk in hun eerste twee wedstrijden en zo beloofde ook deze partij iets moois te kunnen brengen. Hempel mocht beginnen aan de wedstrijd en met een 86-finish ging hij door waarmee hij de wedstrijd tegen Van den Bergh eindigde. Scorend hield het daarna op. Smith kwam op gelijke hoogte met een 17-darter, waarna ‘The Guru’ met legs in 15 en 12 pijlen de eerste set van de Duitser afsnoepte.

Met een 14-darter kwam de Australiër ook weer uitstekend uit de pauze. Een 16-darter volgde, waarna Hempel met een 14-darter weer wat terug deed. Met een 15-darter sleepte de Duitser er een beslissende leg uit, maar het was Smith die ook deze set won. Een 15-darter in zijn eigen leg was genoeg. Hempel moest aan de bak en deed dat ook. Bij een 2-1 achterstand in set drie gooide hij een 13-darter om er een beslissende leg uit te slepen. Nog een 13-darter in die leg later verkleinde hij de achterstand tot 2-1 in sets.

Het leek toch de dag voor de Duitser niet te worden. Vanaf 28 kreeg hij de kans om Smith te breken, maar dit mislukte. Nog vier missers in de leg daarna gaf hij het initiatief helemaal weg aan de Australiër. Hij deed nog wel iets terug, maar nadat hij vanaf 104 ook een pijl op een dubbel miste gaf hij de set aan Smith. Er wacht een lange weg mocht Hempel nog willen winnen, en die weg werd er één die veel te lang bleek te zijn. Met legs in 15 en 20 won hij zijn legs in de vijfde set, maar Smith deed dat ook in 15 en 12 pijlen. In de beslissende leg kreeg Hempel één kans om de wedstrijd te verlengen: tops werd gemist. Smith gooide 56 wel in één keer uit, waardoor ‘The Guru’ de wedstrijd won. Wat een toernooi voor de Australiër.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Florian Hempel: 87.66 / 34.6%
Raymond Smith: 94.79 / 38.9%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *