Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock

Twee titels in sensationeel weekend voor Josh Rock

Josh Rock heeft een fenomenaal weekend achter de rug. De Noord-Ier haalde in alle toernooien die hij speelde de finale, twee keer wist hij ook hierin te zegevieren.

Development Tour 5

Net als bij de Challenge Tour staat er ook bij de Development Tour op de zondag maar één toernooi op de planning. Het volgende weekend voor de jeugd is pas in mei, dus was vandaag voorlopig even de laatste kans om te knallen. De top van het klassement deed dit ook zeker, al wist Keane Barry voor de eerste keer dit weekend niet de laatste 64 te halen. De Ier verloor al in ronde één van Nathan Care (4-2). Ook Lewy Williams ging snel onderuit: de Welshman verloor bij de laatste 64 van Josh Rock.

Josh Rock, Bradley Brooks en Kevin Doets wonnen alle drie al een titel en vandaag bevonden zij zich ook alle drie in de halve finales. De tourkaarthouders zijn erg dominant in het eerste weekend en slaan al een groot gat met de rest van het speelveld. Lang leek het erop dat het een herhaling van de finale van toernooi 4, Josh Rock tegen Kevin Doets, zou worden, maar het was Nathan Girvan die voor een verrassing zorgde tegen Doets. Met een 140-finish sleepte de Schot er een beslissende leg uit tegen de Nederlander, waarna hij alsnog won. Eerder had hij achtereenvolgend al gewonnen van Cian Fitzpatrick (4-1), Lewis Gurney (4-0), Marcel Gerdon (4-1), Lennon Cradock (4-2), Christopher Holt (4-1) en Owen Roelofs (5-2). Rock haalde de finale dus wel, en al voor de derde keer dit weekend. Hij speelde de eerste twee toernooien niet, waardoor hij dus in alle toernooien die hij ooit speelde (Rock maakte zaterdag zijn debuut op de Development Tour) de finale haalde. Indrukwekkend. Hij behaalde de eindstrijd door overwinningen op Keelan Kay (4-3), Jack Dickinson (4-3), Lewy Williams (4-2), Killian Heffernan (4-1), Jurjen van der Velde (4-1), Fabian Schmutzler (5-0) en Bradley Brooks (5-3).

Finale

Drie toernooien gespeeld, drie finales gehaald: het debuut van Josh Rock op de Development Tour is indrukwekkend. Gisteren kon hij alleen worden afgestopt door Kevin Doets, vandaag leek er weer geen maat op hem te staan. Met drie 15-darters kwam hij snel op een 3-0 voorsprong tegen Girvan, waarna de Schot nog wel wat terugdeed in 16 pijlen. Beide mannen wisselden daarna nog wat legs af, waarna 15-darter van Rock de beslissing was. De Noord-Ier sprokkelde zo in 3 toernooien 5000 pond bij elkaar: hij zal slechtere weekenden hebben gehad.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Josh Rock: 94.14 / 56%
Nathan Girvan: 93.66 / 33%

Nederlanders

Na zijn overwinning in toernooi vier liep Kevin Doets vandaag nipt een nieuwe finaleplaats mis. Owen Roelofs, ook bezig aan een prima weekend, verloor in de kwartfinale van latere finalist Nathan Girvan (5-2). Geert Nentjes (4-2 tegen Fabian Schmutzler), Jurjen van der Velde (4-1 tegen Josh Rock) en Maikel Verberk (4-3 tegen Alec Small) haalden de laatste 16.

Order of Merit

Met twee titels en een finaleplek is het niet meer dan logisch dat Josh Rock de toppositie in het klassement inneemt na vijf toernooien. Samen met Bradley Brooks neemt hij op dit moment de WK-plekken in, terwijl Nathan Girvan en Conor Heneghan virtueel een Tour Card voor 2023 zouden verdienen. Nog een lange weg te gaan, maar het begin is er.

  1. Josh Rock 5000
  2. Bradley Brooks 3200
  3. Kevin Doets 2750
  4. Keane Barry 2600
  5. Nathan Girvan 1550
  6. Conor Heneghan 1450
  7. Lewy Williams 1450
  8. Jarred Cole 1350
  9. Jurjen van der Velde 1300
  10. Christopher Holt 1200
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *