Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Twee verassingen op eerste dag Brisbane Darts Masters

Vrijdag werd de eerste ronde van de tweede editie van de Brisbane Darts Masters gespeeld. Evenals vorig jaar werden de geplaatste spelers middels loting gekoppeld aan de Australische en Nieuw Zeelandse favorieten, waarbij aangemerkt mocht worden dat Simon Whitlock bij de geplaatste spelers was onder gebracht.

Raymond van Barneveld – Haupai Puha
Puha, die samen met Cody Harris tijdens de World cup of darts dit jaar de kwartfinale behaalde, mocht starten en behield zijn eigen leg alhoewel Barney één dart op de dubbel kreeg. Barney behield eveneens zijn leg waardoor de stand op 1-1 kwam. Vervolgens gooide Puha een iets mindere leg en pakte Van Barneveld de leg van Puha en kwam zo voor het eerst voor met 2-1. Barney miste in zijn eigen leg vier dubbels waardoor hij in vier legs al tien dubbels gemist had en zag Puha de leg in 20 darts stelen voor een 2-2 stand. Ook de volgende leg werd een break omdat Puha drie dubbels miste en Barney via dubbel 18 de leg pakte in 16 darts voor een 3-2 voorsprong. Van Barneveld begon vervolgens zijn eigen leg met een 180 en behield zijn leg in 14 darts waar hij wederom darts op een dubbel miste.  Beide spelers misten dubbels waarop Barney de leg af snoepte van Puha in 16 darts waardoor hij 5-2 voor kwam. De achtste leg pakte Van Barneveld eenvoudig waardoor hij de eerste wedstrijd van de avond zonder hoogstaand niveau won met 6-2.
N.b. Ingooien en een wedstrijd schenen toch wel wat anders te zijn want Barney gooide voor de wedstrijd in de ingooiruimte een 9 darter.

Koha Kokiri – Daryl Gurney
Kokiri mocht de wedstrijd aanvangen en startte met een 18 darter voor de 1-0. Ook Gurney behield zijn leg (17 darts) voor de 1-1 tussenstand. De derde leg gooide de man ui Nieuw Zeeland zijn eerste 180 wat werd beantwoord door de eerste 180 van Gurney, Kokiri miste de elf darter maar mocht terug komen en pakte de leg in 14 darts. In 18 darts kwam Gurney weer terug tot 2-2. Gurney brak vervolgens in 14 darts de man uit Nieuw Zeeland voor zijn eerste voorsprong van 3-2. Gurney pakte, ondanks inmiddels elf gemiste dubbels in de partij, de zesde leg in 15 darts voor de 4-2 voorsprong. Met de eerste 100+ finish (121 op de bull) van de avond in 12 darts kwam Gurney op matchpoint tegen “The Kiwi” waarbij Gurney inmiddels boven de 100 gemiddeld gooide. Gurney miste de achtste leg een 160 finish voor de wedstrijd maar mocht terug komen. Vervolgens mist hij ook drie keer de dubbel 10 voor de wedstrijd en kon Kokiri terug komen tot 3-5 in 16 darts. Kokiri pakte ook de negende leg met zijn eerste dart op een dubbel (D20) waardoor het 4-5 werd. Gurney maakte vervolgen een einde aan de wedstrijd  met zijn zevende matchdart en won de wedstrijd met 6-4.

Demon Heta – James Wade
Heta startte goed maar miste de 12 darter op de bullseye, evenals Wade, maar pakte de eerste leg in 15 darts. Wade, debutant in Brisbane, miste vier darts op de dubbel (waaronder een 160 finish) evenals Heta waardoor Wade de stand gelijk kon maken. Heta, die dit seizoen al vijf DPA pro tours pakte bleef goed scoren maar mistte acht darts voor de leg (inmiddels 12 achter elkaar) maar wist toch de leg te pakken voor een 2-1 voorsprong zonder dat Wade een dart op een dubbel kreeg. Heta kreeg weer een kans op de leg maar liet ook deze gelegenheid liggen en had inmiddels 15 darts op een dubbel gemist, waarop Wade direct via tops de stand weer tot 2-2 terug bracht. De vijfde leg had Wade eindelijk de bovenhand en pakte makkelijk de break voor een 3-2 voorsprong. De zesde leg pakte Wade met en 100+ finish voor de 4-2. Heta behield zijn eigen leg in 17 darts om terug te komen tot 3-4. Heta, het werd inmiddels ééntonig, mistte twee darts voor de 4-4 waarop Wade met zijn eerste dart op en dubbel op matchpoint kwam. Leg negen had Heta wederom de overhand maar mistte 128 op dubbel 10 maar pakte de leg toch in 17 darts voor een 4-5 tussenstand. De tiende leg stonden beide spelers na drie beurten op een finish, Wade kreeg geen kans op de 121 waarop Heta ineens een 164 finish uit gooide voor een 12 darter en een beslissende leg, eveneens vorig jaar die hij toen verloor van Gary Anderson. Heta, die inmiddels 21 dubbels gemist had !,  kreeg drie darts voor dubbel 20 voor de wedstrijd maar mistte deze om vervolgens op zijn zesde matchdart James Wade te verslaan met 6-5 en zichzelf zo een prachtig verjaardagscadeau voor morgen te geven.

Simon Whitlock – Brendon McCausland
Whitlock mocht beginnen tegen de op televisie debuterende McCausland en pakte de eerste leg moeizaam in 18 darts. De onbekende McCausland, overigens niet voor Whitlock want McCausland had Whitlock in het verleden zelfs nog getatoeëerd, kwam direct in de problemen waardoor Whitlock eenvoudig op 2-0 kwam. Mocht er nog iemand zwart wit gekeken hebben dan zouden de heren ogenschijnlijk tweelingen kunnen zijn (tatoos, snor, sik en drealocks) ware het niet dat de huiskleur niet overeen kwam. In de derde leg miste Whitlock wederom een 100+ finish maar kon toch bij zijn vierde dubbel de 3-0 maken. In de vierde leg gooide Whitlock twee keer 180 maar miste vijf darts op een dubbel waarop McCausland met een 17 darter terug tot 1-3 kwam. Whitlock behield zijn leg in 13 darts voor een 4-1 tussenstand. De zesde leg ging eveneens naar Whitlock die scorend een maatje te groot bleek voor McCausland. In 17 darts pakte Whitlock de laatste leg en won zo met 6-1 van zijn oude makker McCausland waardoor Whitlock voor het eerst door is naar de tweede ronde.

Rob Cross – James Bailey
James Bailey mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dat succesvol. Hij behield zijn eigen leg door missers op de dubbels van Rob Cross. Beide mannen hielden elkaar in evenwicht tot dat Bailey Cross brak. Maar Cross brak direct terug. Beide heren behielden vervolgens steeds hun eigen leg en zo kwam James Bailey als eerste op een 5-4 voorsprong. Cross was in de problemen maar vocht zich goed terug tot 5-5. Bailey verpeste een kans op 128 voor de wedstrijd en zo won Rob Cross met een 110 finish en was door naar de kwartfinale waar hij morgen Raymond van Barneveld treft.

Micheal van Gerwen – Ben Robb
Micheal van Gerwen was er op gebrand om sterk voor de dag te komen in Brisbane. Hij begon goed en kwam snel 3-0 voor. Ben Robb kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd vanwege een Van Gerwen die scorend duidelijk beter was. Hij kreeg over de hele wedstrijd gezien maar één kans op een dubbel en benutte die niet. Van Gerwen ging heel makkelijk door met 6-0

Gary Anderson – Corry Cadby
Een herhaling van UK open finale van 2018. De Australiër mocht beginnen aan de wedstrijd maar mistte eigenlijk meteen veel dubbels. Hij kwam nog wel 0-1 voor maar toen kwam de Flying Schotsman in de wedstrijd. Hij mistte maar 1 dart op de dubbel en was 6 uit 7 op zijn dubbels. Cadby kwam geen moment meer in de wedstrijd en met 101.68 gemiddeld was Gary Anderson door naar de kwartfinale met 6-1

Peter Wright – Kyle Anderson
Kyle Anderson mocht beginnen aan de wedstrijd. De voormalig winnaar van een Word Series Event kwam snel met 3-0 voor. Snakebite die had uitgesproken dat hij al deze toernooien wel even kon winnen kwam sterk terug maar mistte op onderweg veel dubbels. Elke keer als Peter Wright onder de 50 stond en gooide Anderson steeds de druk er op met een 180 of 140. Wright kreeg wel als eerste een kans op 5-4 maar mistte deze kansen. Kyle Anderson kwam goed terug naar 5-5 en kreeg 2 pijlen op D16 om door te gaan naar de finaledag en pakte deze en won zo met 5-6 . Zo lagen er na de eerste ronde twee geplaatste spelers uit.

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *