Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wessel Nijman - PDC World Championship 2023

Tweede ronde UK Open: zeven Nederlanders winnen

Net als in ronde één heeft de helft van de Nederlanders die in actie kwam zijn partij gewonnen. Zeven Nederlanders bereiken zo de derde ronde, waaronder Wessel Nijman en Maik Kuivenhoven.

De vijf Nederlanders die ronde één overleefden mochten zich een ronde later voegen bij negen landgenoten. Dit leverde zelfs drie volledig Nederlandse onderonsjes op. Wessel Nijman en Niels Zonneveld, opgegroeid in hetzelfde dorp, maakten er een kraker van. Beide mannen kwamen ruim boven de 100 gemiddeld uit, maar het was Nijman die met een 112-finish de zege greep: 6-4. Ook Jeffrey de Zwaan en Jurjen van der Velde troffen elkaar. Op het hoofdpodium nam Van der Velde brutaal een 4-2 voorsprong, maar daarna nam De Zwaan het initiatief over. Vorig jaar won ‘The Black Cobra’ op de UK Open nog van Gerwyn Price: met een 6-4 overwinning op Van der Velde blijft hij daar ook nu nog kans op hebben. Ook Maik Kuivenhoven en Berry van Peer troffen elkaar. Kuivenhoven stond het grootste gedeelte van de partij boven de 100 gemiddeld te gooien, waardoor hij Van Peer geen kans gaf: 6-2.

Plaisier en Geeraets winnen weer

Wesley Plaisier en Patrick Geeraets wist na ronde één ook de tweede ronde te overleven. Plaisier rekende af met Haupai Puha (6-2), die eerder wel van Jelle Klaasen had gewonnen. Geeraets zette ook zijn goede resultaten voort met een overwinning op Adam Smith-Neale (6-4). Voor Ron Meulenkamp en Chris Landman hield het na één zege op: Meulenkamp verloor in een beslissende leg van Josh Payne, terwijl Landman volledig werd weggespeeld door Lee Evans (6-0).

Jeffrey Sparidaans mocht op het hoofdpodium in actie komen tegen Christian Perez, maar kwam niet boven de 80 uit qua gemiddelde. De darter uit Tilburg moest zo zijn meerdere erkennen in de Filipino, 6-2. Danny van Trijp mag na één potje ook weer naar huis: ook hij kwam niet boven de 80 gemiddeld uit, waardoor Matthew Dennant zo veel te sterk was: 6-1.

Roelofs en Nentjes tanken vertrouwen

Toch kwamen er nog wel twee overwinningen bij. Geert Nentjes kwam op bord twee in actie tegen de jonge Duitser Pascal Rupprecht. Nentjes nam al snel het initiatief in handen, waarna hij de zege niet meer uit handen gaf: 6-4. Owen Roelofs won ruim, al lag dat ook voornamelijk aan zijn tegenstander. Stephen Burton kwam totaal niet opdagen, waardoor de Nederlander met 6-1 won.

Uitslagen

Tweede ronde
Christian Perez 6-2 Jeffrey Sparidaans
Geert Nentjes 6-3 Pascal Rupprecht
Robert Owen 6-3 Karel Sedlacek
Owen Roelofs 6-1 Stephen Burton
Mario Vandenbogaerde 6-3 John Haines
Daniel Klose 6-3 Adam Warner
Ronny Huybrechts 6-2 Harry Lane
Nick Kenny 6-2 Callum Goffin
Joe Croft 6-2 James Hurrell
Patrick Geeraets 6-4 Adam Smith-Neale
George Killington 6-5 Robbie Knops
Maik Kuivenhoven 6-2 Berry van Peer
Matthew Dennant 6-1 Danny van Trijp
Dylan Slevin 6-4 Arron Monk
Michael Taylor 6-2 Graham Hall
Brett Claydon 6-4 Andy Baetens
Josh Payne 6-5 Ron Meulenkamp
Wessel Nijman 6-4 Niels Zonneveld
Lee Evans 6-0 Chris Landman
Joshua Richardson 6-2 Keegan Brown
Jacques Labre 6-4 Steve Lennon
Jarred Cole 6-5 Robert Grundy
Graham Usher 6-5 Owen Bates
Leonard Gates 6-3 Rhys Griffin
Jeffrey de Zwaan 6-4 Jurjen van der Velde
Wesley Plaisier 6-2 Haupai Puha
Scott Mitchell 6-4 Darren Beveridge
Danny Lauby 6-5 Jack Male
Benjamin Drue Reus 6-3 Tom Lonsdale
John Henderson 6-5 Dom Taylor
Tim Wolters 6-3 Jenson Walker
Thibault Tricole 6-5 Bradley Brooks

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *