Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Matt Campbell

Tweede titel Campbell, ook succes voor Belg Neyens

Het eerste weekend van de European Challenge Tour werd op zondag afgesloten met toernooi vijf en zes. Matt Campbell sloeg voor de tweede keer dit weekend toe, terwijl ook Kenny Neyens een titel pakte. Lees hier meer.

European Challenge Tour 5

136 spelers begonnen vandaag aan dag drie van de European Challenge Tour, de laatste kans om nog iets van dit weekend te maken. Steven Noster begon als leider van het klassement aan de dag, maar hij vloog er al snel uit. De leiding kon hij ook meteen afstaan, omdat naaste belager Matt Campbell de finale haalde. Hij trof daarin Jitse van de Wal, die vorig jaar al een Challenge Tour won. Campbell begon de dag met drie ruime overwinningen op achtereenvolgens Ivan Springborg Poulsen (5-0), Dennie Olde Kalter (5-1) en Moreno Blom (5-1). Hij leek daarna ten onder te gaan tegen José Justicia, maar omdat de Spanjaard vier matchdarts miste bleef Campbell in leven. Chris Landman rolde hij vervolgens met een gemiddelde van 105.9 met 5-1 op, waarna een titanenstrijd met Rowby-John Rodriguez volgde. Ook nu weer overleefde de Canadees: Rodriguez miste drie dure matchdarts, waardoor Campbell de finale haalde.

Jitse van de Wal haalde in de eerste vier toernooien maar één keer de laatste 64 en was zo bezig aan een teleurstellend weekend. Tot het vijfde toernooi dan, want ineens kwam het er toch uit en haalde hij de finale. Na overwinningen op Martijn Dragt (5-2), Philip van Gasse (5-3) en Roberto Vandaele (5-0) versloeg hij ook Thomas Junghans (5-1). De volgende twee rondes moest hij er harder voor werken. Tegen Mario Vandenbogaerde kwam hij terug van een 4-3 achterstand, waarna hij tegen Lukas Wenig ook een beslissende leg nodig had.

Campbell begon, zeker op basis van de gemiddeldes, als favoriet aan de finale. De Canadees kon daarnaast ook vrijuit spelen, met al een titel op zak. Hij hield meteen zijn eigen leg, waarna hij in 19 pijlen Van der Wal wist te breken. De Fries haakte daarna aan, maar zag Campbell de stand ook op 3-1 brengen. Twee legs later was het echter 3-3: Campbell miste te veel dubbels en gaf zijn eigen leg weg. Toch wist ‘Ginga Ninja’ zijn tweede titel van het weekend te pakken. Hij hield zijn eigen legs in 16-pijlen en won zo de wedstrijd in de beslissende leg. Met twee titels nam hij ook een ruime voorsprong in het klassement.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Matt Campbell: 82,15 / 29%
Jitse van der Wal: 82,23 / 27%

European Challenge Tour 6

133 bleven over voor het laatste toernooi van het weekend. Matt Campbell leek op weg naar nog een titel, maar een sterke Kenny Neyens stopte hem in de kwartfinale. Neyens wist daarna zelfs door te stoten tot de finale, waar hij Lukas Wenig trof. Wenig wist na twee eerder halve finales nu eindelijk door te stoten tot de finale. Hij startte zijn jacht met een zege op de Roemeen Eduard Szabo (5-2), waarna landgenoot René Eidams met 5-3 klop kreeg. Sebastian Steyer en Jimmy Hendriks kregen met 5-1 aan de broek. Ook in de laatste twee wedstrijden kende hij weinig problemen: tegen Luc Peters stond hij maar twee legs af, tegen Ronny Huybrechts maar één.

Neyens haalde tijdens het eerste toernooi van het weekend al een halve finale en nu, tijdens het laatste toernooi, dus de finale. De Belg, die na zijn WK-deelname onder de radar verdween, begon zijn dag met een 5-3 winst op Kevin van Wauwe. Julian Zwergel en Patrick Bulen werden met 5-3 verslagen, waarna Jitse van der Wal met maar liefst 5-0 aan de kant werd gezet. De andere finalist van toernooi vijf, Matt Campbell, volgde (5-2). Mario Vandenbogaerde was de laatste horde, die met 5-2 redelijk eenvoudig werd genomen.

Vooraf aan de finale was duidelijk dat de winnaar naar plek twee zou springen, wat gelijk staat aan een grote kans op uitnodiging voor de laatste Super Series dit jaar. Veel om te spelen dus. Beide mannen hielden eerste hun eigen leg, waarna Neyens toesloeg en Wenig brak. Veel plezier had hij hier niet van: de Duitser brak meteen terug. De spanning sloeg toe en bereikte een hoogtepunt. Beide mannen hielden namelijk nog twee keer hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg nodig was. Wenig mocht hem beginnen, maar het was Neyens die aan het langste eind trok. Met een 16-darter won hij de titel en liet hij weer zien dat hij nog steeds de potentie heeft voor een lange carrière in de sport.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Kenny Neyens: 94.16 / 38%
Jitse van der Wal: 85.56 / 40%

Nederlanders

Na twee sterke dagen lieten lieten onze landgenoten het vandaag in veel gevallen afweten. Slechts één van de acht halve finalisten op de zondag kwam uit Nederland, namelijk Jitse van de Wal. De Fries stootte ook door tot de finale, maar verloor daarin nipt van Matt Campbell. Richard Veenstra pakte vandaag helemaal geen ponden voor de ranking, terwijl Kevin Doets maar één keer de laatste 64 haalde. Damian Mol haalde de laatste 32 en de kwartfinale en was daarmee, naast Van der Wal, qua prijzengeld de beste.

Order of Merit

Matt Campbell gaat met een ruime voorsprong de pauze van twee maanden in. De eerste plek levert na twaalf toernooien een Tour Card en WK-plek op, dus de Canadees zal op dit moment zeer tevreden zijn.

  1. Matt Campbell – 4550
  2. Kenny Neyens – 3000
  3. Rowby-John Rodriguez – 2900
  4. Steven Noster – 2800
  5. Kevin Doets – 2150
  6. Lukas Wenig – 2050
  7. Richard Veenstra – 1650
  8. Toni Alcinas – 1450
  9. Ricardo Pietreczko – 1350
  10. Mario Vandenbogaerde – 1300
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *