Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Man Lok Leung

Tweede titel Man Lok Leung op Asian Tour, Goto maakt indruk

Man Lok Leung heeft zijn tweede titel van het jaar te pakken. De darter uit Hongkong schreef in Zuid Korea het zesde toernooi van de Asian Tour op zijn naam.

In Zuid-Korea werd het tweede weekend van de Asian Tour afgesloten met het zesde toernooi van het jaar. De loting zorgde meteen voor vuurwerk: Seigo Asada en Paul Lim kwam elkaar bij de laatste 64 al tegen. Beide mannen gooiden boven de 95 gemiddeld, maar het was Lim die de partij ruim won: 4-0. Jun Matsuda, de winnaar van toernooi vijf, vloog er in de zelfde ronde uit tegen de Koreaan Jinwook Lee. Lok Yin Lee moest bij de laatste 32 het veld ruimen. Paul Lim en Haruki Muramatsu hoopten hiervan te profiteren, maar vlogen er beide voor de halve finales uit.

Tomoya Goto, die op de zaterdag ook al de finale haalde, noteerde met een gemiddelde van 109.97 het op twee na hoogste gemiddelde van de Asian Tour ooit. De nog jonge Japanner stootte weer door naar de finale, waarin hij Man Lok Leung trof. De man uit Hongkong won het eerste toernooi van het jaar en blinkt ook echt uit met goed spel. In de finale gooide hij onder andere legs in 13 en 15-pijlen, waarna hij de partij met een 18-darter in het slot gooide. Met twee titels in zes toernooien kent de kwartfinalist van het jeugd WK 2022 zo een meer dan uitstekende start van 2023.

Uitslagen

Kwartfinales
Arashi Matsumoto 4-1 Yuta Hayashi
Tomoya Goto 4-1 Haruki Muramatsu
Man Lok Leung 4-3 Ganerdene Sharavsambuu
Masatsugu Irabu 4-2 Yoshihisa Baba

Halve Finales
Tomoya Goto 5-1 Arashi Matsumoto
Man Lok Leung 5-0 Masatsugu Irabu

Finale
Man Lok Leung 5-2 Tomoya Goto

Stand

Door zijn tweede titel is Man Lok Leung over de afwezige Lourence Ilagan heen geklommen. Tomoya Goto stijgt naar plek vier na twee finales op rij.

Image courtesy of FOTO: Bahrain International Circuit
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *