Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Tweede titel op rij voor Van Gerwen in Premier League

Net als vorige week in Exeter is Michael van Gerwen ook de baas in Brighton. De Nederlander maakte weer indruk en poetste zo zijn nederlaag op de UK Open snel weg.

De UK Open leverde niet het gewenste resultaat op voor Michael van Gerwen, maar in de Premier League liet hij vandaag voor de tweede week op rij zien dat hij langzaam weer in topvorm begint te raken. Ook in Brighton haalde hij de finale, waarin hij het opnam tegen Michael Smith. De Engelsman trof zo weer in een finale een Nederlander. Met een 106-finish voor een 12-darter brak Van Gerwen hem meteen, waarna deze break in 18 pijlen verzilverd werd. ‘Mighty Mike’ leek door te gaan drukken, maar na vier missers op de dubbels liet hij Smith toch in de wedstrijd.

Met legs in 12 en 16 pijlen (Smith miste in deze leg vijf pijlen op de dubbels) liep de Nederlander snel uit naar een 4-1 voorsprong, waardoor een tweede titel dichtbij was. Smith stribbelde echter nog even tegen en met een 12-darter, gevolgd door een 126-finish, zette hij de stand op 4-3. Vanaf 68 miste ‘Bully Boy’ een leg later echter tops vanaf 68, waardoor MVG toch op 5-3 kwam. Smith won nog een leg, maar met een 11-darter maakte Van Gerwen het prachtig af. Hij werd hiermee de eerste speler die twee titels weet te winnen in de nieuwe opzet van de Premier League.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103.89 / 35.3%
Michael Smith: 100.61 / 36.4%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *