Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Cameron Menzies

Tweede titel van het jaar voor Menzies, eerste ooit voor Lynskey

Cameron Menzies en Patrick Lynskey hebben de titels gepakt tijdens de hervatting van de Challenge Tour. Lees hier meer.

Challenge Tour 13
Augustus is al even aangebroken en in de dartswereld betekend dat dat de beslissende maanden zijn aangebroken. Dit geldt ook zeker voor de Challenge Tour, waar aan het einde van het jaar een pot goud staat te wachten: een Tour Card voor de top twee van de ranking en een felbegeerde plek op het WK. Vandaag begon het voorlaatste weekend in Wolverhampton. Vorig weekend was er eindelijk weer Nederlands succes op het tweede niveau, vandaag deed die mogelijkheid zich weer voor. Wessel Nijman haalde namelijk de finale, waarin hij het mocht opnemen tegen Cameron Menzies. Menzies was degene die in het vorige weekend verloor van Van Peer, dus een soortgelijk scenario was mogelijk.

Nijman begon zijn dag tegen de Hongaar Sandor Farkas. Met 5-1 was dit geen probleem, en ook de volgende tegenstander Rhys Griffin werd eenvoudig aan de kant gezet (5-0). Zo makkelijk bleef het echter niet. In de volgende drie wedstrijden had hij allemaal een beslissende leg nodig, maar tegen Justin Smith, Tommy Lishman en Ryan Murray viel de uitslag de goede kant op. In de kwartfinale was de jonge Nederlander met 5-1 veel te sterk voor Cody Harris, waarna hij in de halve finale een knappe overwinning boekte op Lakeside-finalist Scott Waites (5-4). Cameron Menzies kende de hele dag niet de stress van een beslissende leg. Hij stond maar één keer meer dan twee legs af, tegen Scott Taylor bij de laatste 16. Hiervoor had hij James Woodhouse (5-2), Paul Williams (5-1), Joey Palfreyman (5-2) en Andrew Gilding (5-0) al eenvoudig verslagen. In de kwartfinale was hij met 5-2 te sterk voor Eddie Lovely, een ronde verder versloeg hij Rusty-Jake Rodriguez met dezelfde cijfers.

Menzies verzilverde in de finale meteen het feit dat hij mocht beginnen door een 18-darter te gooien. Nijman leek daarna eenvoudig langszij te komen, maar dit veranderde in een vreemde leg. Hij kreeg minstens 7 pijlen om de leg te pakken, vooral omdat Menzies ook een aantal pijlen miste, maar geen enkele dubbel werd geraakt. Menzies profiteerde en won de leg in 26 pijlen, waarna hij ook zijn eigen leg hield. Nijman liet daarna zien toch goed te kunnen darten en volgde een 13-darter op met een leg in 11 pijlen. Hij mocht daarna beginnen aan de leg, maar Menzies was hier in 15 pijlen klaar en mocht nu zelf voor de wedstrijd gaan gooien. Hij sloot de wedstrijd in stijl af. Na 9 pijlen stond hij 116, na 12 was er niks meer over. Voor de excentrieke Schot is het zijn tweede titel van het jaar.

Cameron Menzies: 87.0/50%
Wessel Nijman: 88.1/17%

Challenge Tour 14
Twee Engelsen haalden de finale van het tweede toernooi van de dag: David Evans en Patrick Lynskey. Evans schreef vorig jaar een titel op zijn naam, terwijl Lynskey tijdens het eerste toernooi van dit jaar erg dichtbij kwam. Hij verloor toen in de finale van Shaun Carroll. Hij mocht nu dus op herkansing. Hij begon zijn toernooi met een ‘whitewash’ op Darren Place (5-0), waarna hij Darren Davies met 5-2 versloeg. Tegen Wesley Plaisier was een beslissende leg nodig, waarna John Bowles met 5-3 werd verslagen. In de kwartfinale kwam hij goed weg tegen Craig Quinn (5-4), waarna hij in de halve finale afrekende met Dennis Nilsson (5-2). Evans wist ook te starten met een 5-0 overwinning (op Stuart Stubbs), waarna hij overwinningen op Prakash Jiwa (5-1), Ritchie Edhouse (5-3), Jaikob Selby-Rivas (5-3), Boris Koltsov (5-2) en Wessel Nijman (5-3) boekte en zich zo van een finaleplaats verzekerde.

De finale kende een geweldige start. Evans mocht beginnen en finishde zijn leg met een 123-finish. Hij brak daarna meteen Lynskey in 14 pijlen, waardoor het er rooskleurig voor hem uitzag. Dit bleek schijn. Lynskey brak meteen terug in 15 pijlen en hield zijn eigen leg in 18. Met een 19-darter brak hij nog eens, en doordat hij zijn eigen leg in 14 pijlen hield kwam de overwinning in zicht. Met een 15-darter kwam deze er ook, waardoor de 44-jarige Engelsman zijn eerste PDC titel pakte.

Patrick Lynskey: 88.3/63%
David Evans: 93.2/29%

Nederlanders
Wessel Nijman kende een geweldige dag, die net niet beloond werd. Hij haalde naast een finale ook een halve finale en steeg op de Order of Merit naar plek 18. Arjan Konterman en Mareno Michels kenden ook een prima dag, beiden haalden een keer de laatste 16.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *