Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
reece colley

Tweede titel voor Keelan Kay en Reece Colley

Afgelopen zaterdagmiddag werden in Barnsley UK Development 9 en 10 gespeeld. Keelan Kay en Reece Colley pakten de titels, terwijl Dom Taylor de koppositie behoudt. Lees hier meer.

UK Development Tour 9

UK Development Tour 9 ging van start met 161 spelers. Van de spelers die hoog op de ranglijst stonden wisten alleen Liam Meek (nummer 3) de laatste 16 niet te bereiken. Meek verloor bij de laatste 64 van Jimmy Bristow met 4-2. Keelan Kay, Keane Barry, Nathan Rafferty, Ted Evetts en Dom Taylor bereikten de laatste 16 wel. Dat was echter wel het eindstation voor Rafferty, Evetts en Taylor. Uiteindelijk wist drie Ieren de halve finales te bereiken; Ciaran Teehan, Killian Heffernan en Conor Heneghan. Teehan werd nipt met 5-4 verslagen door Kay, terwijl Heffernan met dezelfde cijfers won van Heneghan.

De finale begon wat wisselvallig bij beide mannen. Heffernan brak meteen in de eerste leg, maar in de tweede leg brak Kay meteen terug. In de derde leg zorgde Heffernan er met een 72-finish ervoor dat hij de derde break op een rij plaatste. Een leg later brak Kay wederom terug, dit keer met een 84-finish. Bij een stand van 2-2 gingen alle legs met de darts mee. Kay won zijn eigen legs in 20 en 15 darts, terwijl de Ier het deed in 18 en 15 darts. In een allesbeslissende leg kreeg Heffernan drie matchdarts voor de titel, maar werden allemaal gemist. Kay bleef koel en pakte via tops zijn tweede titel.

Halve finales
Keelan Kay 5-4 Ciaran Teehan
Killian Heffernan 5-4 Conor Heneghan

Finale
Keelan Kay 5-4 Killian Heffernan

UK Development Tour 10

Net als op de vrijdag deed aan het tweede toernooi van de dag één iemand minder mee dan het eerste toernooi van de dag; 160 deelnemers dus. Dom Taylor kende een lastige loting tijdens het tiende toernooi. Hij kreeg Ted Evetts in de tweede ronde en Liam Meek in de derde ronde. Evetts werd verslagen met 4-1, maar moest tegen Meek de winst aan de Welshmen laten; 4-2. Kon de concurrentie dan een grote slag slaan? Het antwoord was, niet echt. Brooks, Rafferty, Barry, Meek en Kay stonden allemaal in de laatste 16. Toch wisten alleen Brooks en Rafferty de kwartfinales te halen, waar ze elkaar troffen. In een spannende partij was Rafferty de sterkste. In de halve finales was Colley te sterk voor de Noord-Ier, waardoor hij zijn tweede finale behaalde. Hierin nam hij het op tegen Lewis Pride. Hij behaalde de finale met overwinningen op o.a. Nathan Potter (5-1) en Cavan Phillips (5-4).

De finale ging in het begin erg gelijk op, de eerste 5 legs gingen met de darts mee. Pride won zijn legs in 22 en 21 darts, terwijl Colley dat deed in 20,17 en 16 darts. In de zesde leg plaatste Colley een break door een 15-darter te gooien. Een leg later verzilverde de Engelsman de break door tops te gooien. Colley pakte hiermee zijn tweede titel van het jaar en stijgt naar een vierde plaats op de ranking.

Halve finales
Lewis Pride 5-4 Cavan Phillips
Reece Colley 5-3 Nathan Rafferty

Finale
Reece Colley 5-2 Lewis Pride

Order of Merit

Na verliespartijen bij de laatste 16 en laatste 32 behoudt Dom Taylor nog altijd de koppositie. Bradley Brooks heeft de achterstand verkleint tot 200 pond. Ook de winnaars van vandaag komen in de buurt van ‘The Tower’, het zal dus een spannende laatste dag worden in Barnsley, wie de tourkaart pakt en naar het WK en Grand Slam of Darts mag.

  1. Dom Taylor 5600
  2. Bradley Brooks 5400
  3. Keelan Kay 5150
  4. Reece Colley 4750
  5. Nathan Rafferty 4450
  6. Liam Meek 4400
  7. Ted Evetts 4050
  8. Jarred Cole 2450
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *