Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Vincent van der Voort

UK Open ten einde voor Van der Voort: Van den Bergh is te sterk

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd te stunten tegen Dimitri van den Bergh. De Nederlander deed de eerste tien legs goed mee, maar verloor daarna alsnog: 10-6

Vincent van der Voort kon er gisteren om lachen: dat hij van Boris Krmar won, was niet omdat hij nu zo goed stond te spelen. Tegen Dimitri van den Bergh wist hij dus ook dat het een stuk beter moest. In de openingsfase leek hij ook wat scherper, al had hij af en toe wel wat hulp van Van den Bergh nodig. De Belg miste in de eerste leg een handvol aan dubbels, waardoor de start voor de Nederlander was. Tot de eerste pauze bleef het gelijk op gaan. ‘The Dream Maker’ zorgde met een 144-finish voor een hoogtepunt, maar het was ‘The Dutch Destroyer’ die met een knappe 98-finish voor een stand van 5-5 zorgde.

Na de pauze nam Van den Bergh het initiatief in handen. Met twee legs op rij (in 14 en 15 pijlen) sloeg hij een gaatje, waarna beide spelers hun eigen leg hielden. De stand kwam op 8-6, waarna de beslissing viel. Van der Voort kreeg 52 niet in drie pijlen weg, waarna Van den Bergh 40 wel uitgooide. De nummer 14 van de wereld kwam op matchpoint, die hij met een 13-darter uitstekend verzilverde. Het avontuur voor Van der Voort op de UK Open kwam zo ten einde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Vincent van der Voort: 85.95 / 38%
Dimitri van den Bergh: 96.41 / 43%

Alle uitslagen van de laatste 32 en de eerdere rondes van de UK Open vind je in ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *