Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Leighton Bennett

UK Q-School: 18-jarige Leighton Bennett succesvol

Na supertalent Luke Littler gaat ook Leighton Bennett zijn debuut maken op de PDC Tour. De 18-jarige Engelsman wist dag 3 van de Final Stage te winnen in Milton Keynes.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 124 spelers begonnen aan de derde dag van de Final Stage. In de eerste ronde zagen we direct een kraker tussen twee favorieten voor een tourkaart, John Henderson tegen Dom Taylor. Henderson trok deze partij in een beslissende leg naar zich toe. Cameron Crabtree, Alex Spellman, Bradley Brooks, Richie Burnett en Fallon Sherrock konden na één wedstrijd alweer terugkeren naar hun hotelkamer.

In de tweede ronde verloren Henderson en Darryl Pilgrim en blijven daarmee na drie dagen op 0 punten. Zij zullen op de laatste dag van Q-School het toernooi moeten winnen om zich nog te willen verzekeren van een tourkaart. Danny Lauby verloor ook in de tweede ronde en zal met 4 punten op de ranking nog aan de bak moeten zondag. Justin Hood en James Hurell, allebei in de top 10 voordat het toernooi begon, troffen elkaar ook in de tweede ronde. Net als vrijdag bleek Hurrell te sterk en stelde daarmee ook zijn tourkaart veilig.

Bij de kwartfinales zaten er nog acht spelers in die voorafgaand het toernooi buiten de top 10 van de ranking stonden. Uiteindelijk waren het de 18-jarige Leighton Bennett en de 27-jarige Thomas Cromwell die de finale bereikten. Bennett verzekerde zich met overwinningen op onder meer Scott Winder (6-3), Brett Claydon (6-3) en Kieron Bridgwater (6-2) voor een plaats in de finale en was daarmee zo goed als zeker van een tourkaart. Cromwell bereikte de finale ten koste van vier voormalige tourkaarthouders; Shaun Wilkinson (6-3), Kevin Burness (6-2), George Killington (6-3) en Darren Webster (6-4).

Finale

De finale begon wat zenuwachtig bij beide heren, waardoor de heren elkaar braken in de eerste twee legs. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, waardoor het na vier legs 2-2 stond. In de vijfde leg plaatste Cromwell opnieuw een break, in 14 darts kwam hij op een 3-2 voorsprong. Daarna was het toch de jongste van de finalisten die de finale ijzersterk finishte. Met twee 14-darters, één 15-darter en een 18-darter won Bennett de laatste vier legs om zo zijn allereerste PDC-tourkaart te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Leighton Bennett: 88,71 / 33%
Thomas Cromwell: 86,01 / 25%

Uitslagen

Kwartfinales
Kieron Bridgwater 6-3 Joshua Richardson
Leighton Bennett 6-3 Brett Claydon
Thomas Cromwell 6-4 Darren Webster
Rhys Griffin 6-3 James Beeton

Halve finales
Leighton Bennett 6-2 Kieron Bridgwater
Thomas Cromwell 6-4 Rhys Griffin

Finale
Leighton Bennett 6-3 Thomas Cromwell

Stand

James Hurrell en William Borland lijken met 7 punten zeker te zijn van een tourkaart. Hetzelfde geldt voor Matthew Dennant die met een legsaldo van +29 erg goed voor staat. Daaronder begint het toch erg spannend te worden. Met nog één dag te gaan staan er vijf spelers op 5 punten, terwijl er zeven spelers op 4 punten staan en hopen op een goed laatste toernooi.

  1. James Hurrell 7 (+28)
  2. William Borland 7 (+19)
  3. Matthew Dennant 6 (+29)
  4. George Killington 6 (+20)
  5. Rhys Grffin 5 (+25)
  6. Dom Taylor 5 (+17)
  7. Darren Webster 5 (+14)
  8. Thomas Cromwel 5 (+9)
  9. Andy Boulton 5 (+2)
  10. Danny Lauby 4 (+22)
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *