Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

UK Q-School: Bennett en Taylor zegevieren

De eerste fase van UK Q-School is woensdagmiddag ten einde gekomen in Milton Keynes. Alle deelnemers voor de Final Stage zijn nu bekend. Op dag 3 grepen o.a. Leighton Bennett en Scott Taylor de dagzege.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 288 darters begonnen woensdagochtend aan de derde en laatste dag van de First Stage. Een aantal spelers pakten op de laatste dag rust doordat ze al verzekerd waren voor Final Stage. Ideaal, want velen moesten vandaag nog vol aan de bak. Welke spelers zouden zich verzekeren van een plaats in Final Stage en welke spelers eindigden Q-School in mineur? Voormalig tourkaarthouders James Richardson, David Evans, Ryan Murray, Steve Hine, Barrie Bates, Reece Robinson en Ryan Harrington wisten niet hun benodigde wedstrijden te winnen en moeten Q-School vroegtijdig verlaten.

De ‘9-dart-hero’ van het PDC WK 2022, William Borland, moest lang wachten of hij door zou zijn. De Schot verloor bij de laatste 64 met 5-3 van Scott Taylor en was niet zeker van een plaats in Final Stage. Echter vielen de resultaten van zijn concurrenten in zijn voordeel uit. Ashley Weaver, Steven Moss en John Bowles hadden een aantal legs meer moeten winnen en dan hadden zij zich geplaatst voor de tweede fase van Q-School.

Drievoudig wereldkampioen John Part zien we ook terug in Final Stage. Hij wist zijn eerste twee wedstrijden met 5-4 te winnen, waarna hij uiteindelijk bij de laatste 64 met dezelfde cijfers verloor van Jacob Gwynne. Leighten Bennett begon de dag met twee punten, maar door vier ijzersterke wedstrijden met meerdere 90+ gemiddeldes bereikte hij de laatste 16 en verzekerde hij zich ook van Final Stage. Hetzelfde verhaal gold ook voor onder meer Tom Lonsdale, Joe Croft, Greg Ritchie, Scott Taylor, Peter Hudson en Rhys Griffin.

Finales

Maar liefst zeven Engelsen hebben de dagzege gegrepen in Milton Keynes. Leighton Bennett versloeg Adam Paxton met 5-2 in de finaleronde door opnieuw een gemiddelde van boven de 90 te noteren; 94.00. Ook voormalig tourkaarthouder Scott Taylor kwalificeerde zich automatisch, net als MODUS Super Series-deelnemers Joe Croft, Lee Cocks en Tom Lonsdale. Met Henry Coates greep nog een speler onder de 20 jaar de dagzege. Paul Redfern en Rhys Griffin (Wales), versloeg Mark Dudbridge met 5-3 in de finaleronde, maakten het achttal compleet.

Rhys Griffin 5-3 Mark Dudbridge
Joe Croft 5-4 Greg Ritchie
Leighton Bennett 5-2 Adam Paxton
Lee Cocks 5-3 Jacob Gwynne
Tom Lonsdale 5-4 James Huthwaite
Scott Taylor 5-3 Derek Maclean
Henry Coates 5-4 Scott Campbell
Paul Redfern 5-3 Joshua Richardson

Eindstand

Mark Dudbridge is als eerste geëindigd op de UK Q-School First Stage Order of Merit door twee keer in de finaleronde te verliezen. Hij wordt gevolgd door Kevin Thomas, terwijl ook Justin Hood, Joshua Richardson en Thomas Banks in de top 10 staan. De gehele top 77 heeft zich geplaatst voor Final Stage. William Borland greep het laatste plek, met Peter Gallacher als eerste reserve. Bekijk de complete stand hier.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *