Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Lauby

UK Q-School: Lauby en Dennant maken indruk

Danny Lauby en Matthew Dennant hebben op dag één van UK Q-School de meeste indruk gemaakt. Ook voormalig tourkaarthouder Adam Hunt was succesvol en mag op donderdag terugkeren.

Hoe verging de dag?

327 spelers begonnen in Milton Keynes aan hun jacht op een tourkaart. Onder hen spelers als John Part en Robert Thornton: de Canadees won vandaag met een 12-darters zijn openingswedstrijd, maar ging daarna net als zijn Schotse collega al snel onderuit. Fallon Sherrock wist door twee wedstrijden te winnen één punt te pakken, terwijl Alex Spellman, die een goede indruk maakte op het WK, twee punten binnen haalde. In zijn openingswedstrijd noteerde de Amerikaan zelfs een gemiddelde van 102.95.

Drie spelers deden het nog beter dan Spellman: Adam Hunt, Tom Lonsdale en Rhys Griffin wisten gedurende de dag allemaal een keer 104.38 gemiddeld te gooien. Kai Fan Leung en Alan Norris kwamen niet boven de 100 uit, maar haalden wel beide de laatste 64. De eerste drie punten zijn daardoor al binnen.

Finales

Met een gemiddelde van 93.27 over vijf wedstrijden wist Danny Lauby op dag één het meeste indruk te maken. De Amerikaan kreeg het in de finaleronde nog wel even lastig met Kevin Thomas, maar verzekerde zich met winst van een plek in Final Stage. Ook Matthew Dennant toonde gedurende de dag zijn klasse, waarna hij zichzelf beloonde tegen Justin Hood. Met Llew Bevan en Mike Warburton plaatsten ook twee spelers uit Wales zich, terwijl Harry Lane, Kieron Bridgwater, Patrick Lynskey en voormalig tourkaarthouder Adam Hunt het achttal compleet maakten.

Finaleronde
Llew Bevan 5-3 Jim Moston
Harry Lane 5-2 Daniel Astbury
Mike Warburton 5-0 Keelan Kay
Adam Hunt 5-2 Lee Williams
Kieron Bridgwater 5-3 Jim McEwan
Danny Lauby 5-4 Kevin Thomas
Matthew Dennant 5-3 Justin Hood
Patrick Lynskey 5-4 Kevin Leadenham

Stand

De acht finalisten hoeven waarschijnlijk niet lang te treuren: normaal gesproken is vier punten meer dan genoeg om ook op donderdag te mogen terugkeren. De volledige stand is hier terug te vinden.

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *