Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Grundy

UK Q-School: Robert Grundy klopt Dom Taylor en pakt tourkaart

Robert Grundy heeft op dag twee van UK Q-School een tourkaart veroverd. ‘The Grenade’ was weergaloos in zijn laatste twee wedstrijden, met twee gemiddeldes van boven de 100.

Hoe verging de dag?

Op UK Q-School lopen zoveel kanshebbers voor een tourkaart rond, dat elke dag ook de favorieten meteen aan de bak moeten. George Killington en Andy Boulton haalden op dag één nog de halve finale, maar een dag later kregen ze er 0 punten bij. Boulton verloor al in ronde één van Darren Armstrong (6-4), terwijl Killington een ronde later onderuit ging tegen Kevin Thomas (6-2). Ook Cameron Crabtree mocht geen punten bijschrijven: Justin Hood was met 6-5 te sterk in ronde één.

John Part, die al verraste door Final Stage te halen, greep vandaag wel een punt. De Canadees versloeg Patrick Lysnkey en Justin Smith, waarna William Borland te sterk was. De Schot, gisteren nog finalist, haalde uiteindelijk de laatste 16, waardoor een tourkaart hem al niet meer kan ontgaan. Matthew Dennant is ook al dichtbij een plek op de Pro Tour: de Engelsman haalde de halve finale, waardoor hij nu al op 6 punten staat. Supertalent Leighton Bennett, die een aantal mindere jaren kende, zorgde bijna voor de klapper van de dag: de 18-jarige miste dubbel 12 voor een 9-darter, waarna hij in de kwartfinale strandde.

Danny Lauby deed in Engeland wat Jules van Dongen in Duitsland doet: veel punten halen. De Amerikaan vond vandaag zijn beste spel wel, waardoor hij doorstootte tot de halve finale. Robert Grundy, die in de kwartfinale nog goed weg kwam tegen James Hurrell, was hierin echter keihard te sterk: 6-0. Dom Taylor werd finalist nummer twee. ‘The Tower’, die vorig jaar al een halve finale op een Players Championship-toernooi haalde, rekende onder andere af met Connor Scutt en Matthew Dennant.

Finale

Dom Taylor liet in 2023 al mooie dingen zien op de Pro Tour, terwijl ook Robert Grundy vorig jaar een aantal wedstrijden op Players Championships speelde. Dat beide mannen ook op Q-School hun klasse toonden was dus geen verrassing. Grundy gooide in zijn halve finale lang boven de 107 gemiddelde, en de Engelsman zette die lijn door in de finale. Met een 12-darter startte hij explosief, waarna hij Taylor nooit in de wedstrijd liet. Mede door een 11-darter en drie 15-darter blies hij zijn tegenstander weg, waardoor hij met een 6-2 zege een tourkaart greep. Na het winnen van een Challenge Tour-toernooi in 2023 mag ‘The Grenade’ het dit jaar tussen de profs gaan proberen.

Uitslagen

Kwartfinales
Robert Grundy 6-5 James Hurrell
Danny Lauby 6-2 Adam Paxton
Matthew Dennant 6-1 Leighton Bennett
Dom Taylor 6-2 Connor Scutt

Halve Finales
Robert Grundy 6-0 Danny Lauby
Dom Taylor 6-1 Matthew Dennant

Finale
Robert Grundy 6-2 Dom Taylor

Stand

Met zeven punten na twee dagen lijkt William Borland al verzekerd van een tourkaart. Ook Matthew Dennant is al bijna zeker. James Hurrell, Dom Taylor en Danny Lauby deden vandaag goede zaken en klimmen op de ranglijst. De top tien na vier toernooien grijpt een plek op de Pro Tour.

  1. William Borland 7 (+23)
  2. Matthew Dennant 6 (+30)
  3. James Hurrell 5 (+22)
  4. Dom Taylor 5 (+18)
  5. Danny Lauby 4 (+19)
  6. George Killington 4 (+12)
  7. Justin Hood 4 (+8)
  8. Andy Boulton 4 (0)
  9. Connor Scutt 3 (+16)
  10. Scott Taylor 3 (+14)
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *