Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Fallon Sherrock - Grand Slam of Darts 2023

UK Q-School: Sherrock en Hamilton plaatsen zich voor Final Stage

Dag 2 van de First Stage van UK Q-School zit erop. Fallon Sherrock en Andy Hamilton wisten zich onder meer te kwalificeren voor Final Stage, maar was het een Amerikaan die indruk maakte in Milton Keynes.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 313 spelers begonnen dinsdagochtend aan de tweede dag de First Stage van UK Q-School. John Part wist net als maandag zijn openingswedstrijd te winnen, na een 4-1 achterstand won de Canadees de laatste 4 legs om de partij naar zich toe te trekken. Voor Leighton Bennett, Justin Hood en James Beeton begon de dag minder, zij verloren allemaal in hun openingswedstrijd en konden snel terugkeren naar hun hotelkamer.

Waar Danny Lauby maandag indruk maakte, was het vandaag een andere Amerikaan die dat deed. Met gemiddeldes van 93,106,96 en 100 bereikte Alex Spellman de laatste 16. Ook Engelsman Chris Quantock en de Ier Shane McGuirk lieten op dag twee van zich horen met meerdere gemiddeldes van boven de 90 om de laatste 16 te bereiken. Wie dit ook lukte was Fallon Sherrock. Met o.a. zeges Ryan Hogarth en Adrian Gray stond zij ook in de finaleronde.

Finales

Het behalen van de kwartfinales leverde meteen een plek op in de Final Stage, dat donderdag t/m zondag plaatsvindt. Alex Spellman leek met zijn goede spel automatisch plaatsing voor Final Stage af te dwingen, maar verloor – ondanks een gemiddelde van 101 – van Charlie Martin met 5-3. Fallon Sherrock wist haar finaleronde wel te winnen, ze had geen enkele moeite met Brett Claydon. De voormalig tourkaarthouder werd met 5-0 verslagen en daarbij eindigde ‘The Queen of the Palace’ op een gemiddelde van 97.

Voormalig WK-finalist Andy Hamilton kende ook succes, hij versloeg Thomas Lovely met 5-3 in de finale. Het is echter de vraag of ‘The Hammer’ ook echt voor een tourkaart gaat, aangezien hij vanaf donderdag de MODUS Super Series speelt in Portsmouth. Patrik Williams, Chris Quantock en Jamie Atkins waren de overige spelers uit Engeland die zich kwalificeerden. Met McGuirk en Kevin Lane hadden de Ieren en Wales ook wat te vieren.

Finaleronde
Patrik Williams 5-3 Keith Rooney
Andy Hamilton 5-3 Thomas Lovely
Shane McGuirk 5-3 Mark Dudbridge
Kevin Lane 5-2 Thomas Banks
Charlie Martin 5-3 Alex Spellman
Fallon Sherrock 5-0 Brett Claydon
Jamie Atkins 5-2 Dan Read
Chris Quantock 5-0 Ashley Coleman

Stand

Na de tweede dag leiden Kevin Thomas, Thomas Lovely en Thomas Banks gedeeld met 7 punten de UK Q-School First Stage Order of Merit, maar lijkt iedereen met 4 punten zeker voor de Final Stage. Voor Wayne Jones, John Part, Kevin Painter, Justin Smith, Reece Robinson, Scott Taylor, James Richardson, William Borland en Connor Heneghan is dit nog niet het geval, zij staan momenteel buiten de top 77 van de Order of Merit wat recht geeft tot plaatsing voor de Final Stage. Zij hebben allemaal nog één toernooi om zich in de top 77 te spelen. De volledige stand na de tweede dag is hier te bekijken.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *