Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Steve Lennon - PDC World Championship 2024

UK Q-School: Steve Lennon pakt tourkaart direct terug

De Ier Steve Lennon keert meteen terug op de PDC Tour. Lennon verloor na het afgelopen WK zijn tourkaart, maar liet op de eerste dag van de Final Stage van UK Q-School meteen zijn klasse zien. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Niet 128 spelers, maar 127 spelers begonnen aan de eerste dag van Final Stage. Zoals verwacht was Andy Hamilton vanwege zijn deelname aan de MODUS Super Series afwezig, waardoor Kevin Burness een bye kreeg in de eerste ronde. Veel grote kanshebbers voor een tourkaart begon niet goed aan Final Stage. Zo verloren Fallon Sherrock, Darryl Pilgrim, Dom Taylor, Adam Hunt, James Wilson, John Henderson en Scott Waites allemaal in de eerste ronde en moet vanaf morgen aan de bak. Een ronde later werden de twee Amerikanen die in de First Stage indruk maakten uitgeschakeld; Alex Spellman verloor met 6-3 van Colin Osborne, terwijl Danny Lauby met 6-4 werd verslagen door Shane McGuirk.

Twee spelers die vorig jaar hun tourkaart verloren, lieten meteen zien waarvoor ze kwamen op Q-School. Zowel Steve Lennon als George Killington wonnen hun eerste partij met een gemiddelde van 101, waarna ze met nog drie gemiddeldes van boven de 90+ de kwartfinales bereikten. Hiervoor moest Lennon bij de laatste 16 wel een 4-0 achterstand tegen Matthew Dennant goed maken. Nadat beide heren hun kwartfinale allebei met 6-3 wonnen, mochten ze het tegen elkaar opnemen bij de laatste 4. Dankzij een geweldige start wist ‘Scuba Steve’ de partij met 6-2 naar zich toe te trekken en zo zich te plaatsen voor de finale.

William Borland werd de andere finalist. De Schot die eerder al eens een tourkaart in het bezit had, bereikte de finale na overwinningen op Darren Beveridge (6-5), Bradley Brooks (6-4), Nick Fullwell (6-4), James Hurrell (6-4), Patrick Lynskey (6-1) en Andy Boulton (6-2). In de eerste ronde overleefde Borland enkele matchdarts tegen zijn landgenoot.

Finale

De finale ging erg lang gelijk op, waarbij de eerste acht legs allemaal met de darts mee gingen. Zo won Borland zijn eigen legs in twee keer 18 pijlen, in 17 en 16 pijlen. Lennon deed dat iets beter, met legs in 19,13,12 en 17 darts kwam hij op 4-4. In de negende leg plaatste Lennon een belangrijke break. Met een 13-darter brak hij Borland, waarna hij in 16 pijlen zijn eigen leg hield om de finale met 6-4 naar zich toe te trekken. Q-School was van korte duur voor de 30-jarige Ier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Steve Lennon: 96,64 / 35%
William Borland: 82,67 / 36%

Uitslagen

Kwartfinales
Steve Lennon 6-3 Justin Hood
George Killington 6-3 Shane McGuirk
William Borland 6-1 Patrick Lynskey
Andy Boulton 6-5 Cameron Crabtree

Halve finales
Steve Lennon 6-2 George Killington
William Borland 6-2 Andy Boulton

Finale
Steve Lennon 6-4 William Borland

Stand

William Borland is de Final Stage goed gestart, met een finaleplaats staat hij na dag één bovenaan met 5 punten. Naar alle waarschijnlijkheid zal 7 punten genoeg zijn om een tourkaart veilig te stellen. Na vier dagen verdiend de top 10 van de UK Q-School Final Stage Order of Merit ook een tourkaart.

  1. William Borland 5 (+13)
  2. George Killington 4 (+11)
  3. Andy Boulton 4 (+2)
  4. Justin Hood 3 (+12)
  5. Patrick Lynskey 3 (+10)
  6. Cameron Crabtree 3 (+7)
  7. Shane McGuirk 3 (+4)
  8. Matthew Dennant 2 (+13)
  9. Justin Smith 2 (+12)
  10. Ashley Coleman 2 (+7)
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *