Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeff Smith - US Darts Masters 2024

US Darts Masters: Alleen Jeff Smith verslaat PDC-topspeler

Afgelopen nacht is de US Darts Masters van start gegaan in New York. Acht PDC-topspelers namen het tegen acht Noord-Amerikaanse toppers! Alleen Jeff Smith kon de eer hoog houden voor Noord-Amerika. Lees hier meer.

Jeff Smith, die afgelopen jaar zijn tourkaart verloor en een stapje terug deed, nam het net als vorig jaar op tegen Michael Smith. Vorig jaar versloeg hij Smith met 6-2 om een dag later zelfs de finale te bereiken. Een gemiddelde van 85 was genoeg voor de Canadees om de voormalig wereldkampioen op slechts één leg te houden.

Michael van Gerwen kende ook geen problemen met zijn tegenstander. Nadat hij de eerste leg verloor, won de Nederlander 6 legs op een rij voor een plaats in de kwartfinales. Hierin mag hij het op gaan nemen tegen Rob Cross.

Jules van Dongen redde het niet. Met een geweldig live optreden tijdens zijn walk-on van Drew Six, kreeg hij direct het publiek op zijn hand. Echter was het in de wedstrijd Price die domineerde. Met een gemiddelde van 97 versloeg hij ‘The Dutch Dragon’ met 6-3.

De finalisten van zowel het afgelopen PDC WK en de Premier League, Luke Humphries en Luke Littler, verloren geen leg. Humphries versloeg David Cameron met 6-0, terwijl Littler in 9 minuten dezelfde eindstand op het scorebord zette tegen Matt Campbell.

Uitslagen

Eerste ronde
Rob Cross 6-1 Adam Sevada
Nathan Aspinall 6-2 Stowe Buntz
Peter Wright 6-5 Alex Spellman
Gerwyn Price 6-3 Jules van Dongen
Michael van Gerwen 6-1 Danny Lauby
Luke Humphries 6-0 David Cameron
Luke Littler 6-0 Matt Campbell
Jeff Smith 6-1 Michael Smith

Programma

Kwartfinales
Michael van Gerwen vs Rob Cross
Luke Humphries vs Nathan Aspinall
Luke Littler vs Jeff Smith
Gerwyn Price vs Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *