Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

US Darts Masters: MvG voorbij landgenoot, Sherrock dramatisch

Gisternacht reisde de PDC voor het eerst af naar New York City voor de US Darts Masters 2022. In misschien wel de bekendste evenementenhal, Madison Square Garden, speelden 8 PDC-toppers (waaronder Van Gerwen), tegen de 8 beste Noord-Amerikaanse darters.

De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen trof ‘landgenoot’ Michael van Gerwen in de 1e ronde. Mighty Mike won met 6-4. In een interview na de wedstrijd was MvG duidelijk: ‘Met alle respect, hij (Van Dongen, red.) heeft niet eens 20% van mijn talent.’

The Queen of the Palace dramatisch
Het sprookje van Fallon Sherrock lijkt definitief voorbij. Dartfans vroegen zich al af waarom de dame die geen PDC Tour Card bezit alsnog opnieuw werd uitgenodigd voor New York. De Engelse dartster was de enige PDC-afgevaardigde die niet de 1e ronde wist door te komen. Ze verloor met een dramatisch gemiddelde (71.44) kansloos van Amerikaan Leonard Gates.

Van Dongen speelt met publiek
Ook Van Dongen kan prima terug kijken op zijn debuut op de World Series. De Limburger woonachtig in de Amerikaanse staat Missouri kwam al snel met 3-0 achter, maar vocht zich keurig terug tot 4-3 met onder andere een 12- en 13-darter. Hierna was de ervaring van de Nederlander toch rijker, en wist The Dutch Dragon niet meer te pieken: 6-4.

Uitslagen 1e ronde US Darts Masters
Peter Wright 6-4 Danny Baggish
Fallon Sherrock 2-6 Leonard Gates
Michael Smith 6-3 Dough Boehm
Gary Anderson 6-3 Matt Campbell
Gerwyn Price 6-4 David Cameron
Jonny Clayton 6-2 Danny Lauby
Michael van Gerwen 6-4 Jules van Dongen
James Wade 6-2 Jeff Smith

North American Championship
Waar gisternacht een leuke ervaring was, zal-t er vandaag echt omgaan voor de Noord-Amerikaanse darters. Zaterdag wordt namelijk het Noord-Amerikaans kampioenschap gespeeld, de winnaar plaatst zich voor het PDC WK aan het einde van dit jaar.

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *