Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Uuldriks en Roelofs verspelen punten na gelijkspel in DDQL

Wedstrijd 2 van de avond was nóg belangrijker dan de eerste wedstrijd. Owen Roelofs en Heine Uuldriks staan beiden al in de top vier, maar zouden graag hier in willen blijven. Een overwinning zou hier erg bij helpen.

Uuldriks mocht aan de wedstijd beginnen, maar kwam direct al in de problemen. Na wat slordigheden op de dubbel wist de jongste deelnemer van de League al direct te breaken (0-1). Een laag niveau van Roelofs en Uuldriks mondde alsnog uit op de gelijkmaker voor de Fries. Via dubbel 16 pakte hij de break (1-1).

Het niveau ging langzaam omhoog. Heine Uuldriks gooide weer wat we gewent waren. Hij had maar één pijl nodig voor de dubbel om de voorsprong te pakken (2-1). Een belangrijk moment in de wedstrijd volgde. Een sterke wegzetbeurt van Uuldriks zorgde ervoor dat hij de break kon pakken en zijn voorsprong uitbreidde (3-1). Owen Roelofs liet dit niet zomaar gebeuren, ondanks een 180’er van Uuldriks.

Het leek nog even te gaan naar Uuldriks, maar hij kon niet voorkomen dat Roelofs de hoogste finish van het toernooi pakte. Een 160-finish van Roelofs voor de break, moet Uuldriks wel pijn hebben gedaan (3-2). Roelofs mocht aan zijn eigen leg beginnen en liet zijn solide spel opnieuw zien. De inwoner van Ochten maakte de gelijkmaker via tops (3-3). Waar Uuldriks sterker begon aan de wedstrijd, leek hij toch onder invloed te zijn van het sterke spel van Roelofs.

Een diepe zucht van Uuldriks. Hij mist dubbels om zijn eigen leg te houden, terwijl Roelofs opnieuw een prachtige 100+ finish gooit om Uuldriks te breaken (4-3). Toch bleef de wedstrijd spannend. Het lukte Roelofs niet zijn eigen leg te behouden, aangezien Uuldriks hem net iets eerder afsnoepte (4-4). Opnieuw gestuntel op de dubbel eindigt in het winnen van de eigen leg van Uuldriks (5-4).

Nadat Roelofs nog zijn eigen leg won (5-5), pakte Uuldriks het eerste punt van de wedstrijd op door 105 uit te gooien (6-5). In een zenuwachtige eerste leg wist Roelofs alsnog te doen wat hij moest doen. Hij pakte zijn eigen leg via dubbel 16 en neemt een belangrijk punt mee (6-6).

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *