Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld begint goed, maar Van Gerwen wint

Raymond van Barneveld is terug. Na een stabiele winst op Maik Kuivenhoven staat hem opnieuw een landgenoot op te wachten. En wat voor een, Michael van Gerwen. De twee troffen elkaar voor het laatst in 2019 en zullen ook in 2021 geheid voor spektakel zorgen.

Hoewel Van Gerwen met vol vertrouwen aan de wedstrijd begon, opende Van Barneveld ook goed. Ondanks een pijl op dubbel 18 van Barney, vermeed Van Gerwen een break via dubbel 10 (1-0). Van Gerwen stoomde door. Kreeg zelfs de kans op 170 maar besloot hem weg te zetten terwijl Van Barneveld al wel op een finish stond. Arrogantie van Van Gerwen? Wellicht, maar het bleek wel te werken. Van Barneveld gooide geen 138-finish en dus pakte Van Gerwen de eerste break van de wedstrijd op dubbel 16 (2-0). Toch is de Hagenaar het nog niet verleert. Met behulp van wat missers van Van Gerwen, pakte ook Van Barneveld zijn eerste break (2-1).

Nadat Van Barneveld ook zijn eigen leg won, zat de wedstrijd weer vol met spanning (2-2). Van Gerwen won zijn eigen leg (3-2), maar had daarna niets in te brengen in de leg van Van Barneveld die afgerond werd met 13 pijlen (3-3). Toch is de sterke mentaliteit van ‘Mighty Mike’ moeilijk te doorbreken. Hij pakte zijn eigen leg op (4-3) en was met een 78-finish eerder uit dan zijn tegenstander (5-3). Van Barneveld kreeg nog een kans op dubbel 19 voor de break, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen de winst pakte via tops.

Michael van Gerwen zal in de volgende ronde spelen tegen Gary Anderson.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 95.62 / 60%
Raymond van Barneveld: 95.49 / 42.9%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *