Van Barneveld behoudt topvorm en verslaat ook Cullen

Raymond van Barneveld lijkt zijn vorm volledig te hebben teruggevonden. Ook tegen Joe Cullen maakte hij indruk, hij won met 6-3.

Na zijn geweldige optreden tegen Nathan Aspinall mocht Raymond van Barneveld bij de laatste 32 op gaan nemen tegen Joe Cullen. Barney lijkt wat meer vertrouwen te hebben, iets wat hij zeker in richting van het WK kan gebruiken. Hij begon scorend ook goed aan deze wedstrijd, maar een 140-finish van Cullen leverde de Engelsman toch de eerste voorsprong op. Met een 17-darter hield RVB ook zijn eigen leg, waarna een 14-darter hem zelfs de break opleverde. Twee pijlen op dubbel 16 kreeg hij in de leg daarna om de break ook te verzilveren, maar door twee missers gaf hij Cullen de kans om met dubbel 1 weer op gelijke hoogte te komen. Met een 15-darter keerde de wedstrijd weer om, en zo stond het bij de onderbreking 3-2 voor ‘Rockstar’.

Met een 13-darter kwam RVB uitstekend uit deze pauze. Cullen moest zijn niveau hoog houden om te kunnen, maar dit lukte niet. Met een 14-darter brak Van Barnveld naar 4-3. De legs gingen zo heel snel, want ook zijn eigen leg hield hij in 14 pijlen, waardoor hij op matchpoint kwam. Cullen geloofde er niet meer in, en RVB bleef stoïcijns doorgooien. Met een 15-darter deelde hij een laatste klap uit aan Cullen. Vanavond treft hij bij de laatste 16 Glen Durrant.

Raymond van Barneveld: 98.37 / 50%
Joe Cullen: 89.22 / 50%

 

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *