Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Barneveld eruit, andere Nederlanders wel door

Er wordt veel gedart in Milton Keynes. Op de vrijdagmiddag worden de eerste drie rondes afgewerkt. Zojuist is de tweede ronde afgerond. In de tweede ronde waren er ook veel Nederlanders actief en ook Raymond van Barneveld stroomde deze ronde in. Jitse van der Wal gooide de tweede 9-darter van de dag, maar verloor. Van de 9 Nederlanders zijn er 5 door naar de derde ronde. Lees hier een korte terugblik van de tweede ronde.

Raymond van Barneveld 3-6 Alan Soutar
Raymond van Barneveld is nu ook eindelijk terug om een groot TV-toernooi en mag zich gaan bewijzen. Hij startte niet goed aan de wedstrijd, hij kreeg gelijk een break te verwerken en hij kon de trippels moeilijk vinden. In de tweede leg kon hij in drie beurten geen tripple vinden en Soutar kon ze wel vinden. In de derde leg liep het al soepeler en met een 14-darter wist Barney zijn leg te houden. Toch wist Van Barneveld het niveau niet te vinden en Soutar kon zijn leg in 21 darts houden, in de vijfde leg had Van Barneveld een 152-finish nodig om zijn leg te redden. Dit leek dan de wel de inspiratie te zijn, in de zesde leg gooide Van Barneveld zijn eerste 180-er en hij wist te breaken met een 11-darter. Deze leg wist hij dan weer niet te verzilveren, waardoor Van Barneveld weer achter de feiten aan liep. Soutar wist de achtste leg ook weer te houden en dus had Van Barneveld drie legs nodig om de wedstrijd nog om te draaien. Dit zat er duidelijk niet in, Soutar produceerde een 180-er in de leg van Barney en dit was genoeg om de wedstrijd te pakken.

Maik Kuivenhoven 6-4 Boris Koltsov
Maik Kuivenhoven heeft een matig potje tegen Boris Koltsov naar zich toe weten te trekken. Het was zowel op scorend gebied, als op dubbelend gebied matig. Koltsov leek in het begin nog weg te kunnen lopen, maar hij viel scorend helemaal stil. Kuivenhoven had het deze wedstrijd ook niet makkelijk, hij mistte veel dubbel en stond onder de 80 gemiddeld te gooien. Omdat Koltsov weinig meer kan vinden, kon Kuivenhoven deze wedstrijd toch pakken met 6-4.

Derk Telnekes 6-2 Niels Zonneveld
Niels Zonneveld heeft de lijn van de eerste ronde niet door weten te trekken. Terwijl Zonneveld in de eerste ronde nog 96 gemiddeld gooide, gooide hij nu nog maar 81 gemiddeld. Hij begon nog met een 128-finish voor de eerste leg, maar daarna was het verval groot. Derk Telnekes wist hier sterk van te profiteren en gooide in de tweede leg een 153-finish met Zonneveld op 56. In een slechte partij waarin er veel dubbels werden gemist, trok Telnekes de wedstrijd eruit. Hij plaatst zich voor de derde ronde.

Kevin Doets 6-4 William Borland
Kevin Doets heeft ook in de tweede ronde te winnen. In een uitstekende pot wist hij een aantal mooie finishes te produceren en dit maakte het verschil. In de eerste leg wist hij gelijk een 114 finish te gooien. In de zesde leg ging 83 uit voor de break en tussendoor ging ook 94 uit. Kevin Doets gaf deze break ook niet meer weg, in de tiende leg stond hij op matchpoint, hij wist de wedstrijd af te ronden met een mooie 156-finish om het af te maken. Kevin Doets won zo een mooie partij met 98.4 gemiddeld van William Borland.

Sebastian Bialecki 6-3 Jitse van der Wal
Van der Wal heeft zijn eerste wedstrijd op de UK-open niet weten te winnen. Sebastian Bialecki was met 6-3 te sterk. De 17-jarige Pool begon de wedstrijd sterk met een 160-finish. In de vierde leg deed Van der Wal iets wat Bialecki in zijn eerste wedstrijd wist te doen. Via twee 180-ers wist Van der Wal 141 uit te gooien en zo zijn 9-darter te gooien. Dit was niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Van der Wal kreeg wel kansen, maar hij benutte deze niet. Ondanks een 6-3 nederlaag zou Van der Wal zich deze wedstrijd lang herinneren.

Scott Taylor 6-5 Maikel Verberk
Maikel Verberk heeft een grote kans laten liggen om de derde ronde te bereiken van de UK Open. In een matige pot tegen Scott Taylor werden ook alle legs gespeeld. Hij kwam nog met 3-1 voor, maar hij wist deze voorsprong niet vast te houden. Het werd uiteindelijk een hele spannende wedstrijd die naar een laatste leg toeging. Deze mocht Verberk ook nog eens beginnen. Verberk miste vijf matchdarts en hierdoor verloor hij de wedstrijd alsnog.

Andy Hamilton 6-5 Damian Mol
Ook Damian Mol laat een grote kans liggen. Hij wist een 4-2 voorsprong niet te verzilveren en moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Andy Hamilton. Ook Mol kreeg twee matchdarts om de vierde ronde te bereiken, maar hij gooide de dubbel niet. Andy Hamilton gooide ook nog eens een 110 finish voor de wedstrijd en hij gooide zijn eerste matchdart dus raak.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de Nederlanders in de eerste ronde.

Derk Telnekes 6-2 Niels Zonneveld
Kevin Doets 6-4 William Borland
Sebastian Bialecki 6-3 Jitse van der Wal
Gino Vos 6-5 Alan Tabern
Scott Taylor 6-5 Maikel Verberk
Andy Hamilton 6-5 Damian Mol
Maik Kuivenhoven 6-4 Boris Koltsov
Martijn Kleermaker 6-3 Wayne Jones
Keane Barry 6-1 Geert Nentjes

Alle overige uitslagen van de eerste ronde zijn hier te vinden op ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *