Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld gestrand op Baltic Sea Darts Open

Raymond van Barneveld kende in Kiel vrijdagavond een bittere start van het European Tour-seizoen. In de eerste ronde van het Baltic Sea Darts Open, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt, was James Wade met 6-3 te sterk voor de Nederlander.  

Het was aan Wade om de wedstrijd af te trappen, maar erg prettig zal hij de aanvang niet hebben gevonden. Al meteen kreeg hij namelijk een break om de oren. Van Barneveld wist dat te bewerkstelligen met een indrukwekkende 121-finish.  

Ondanks wat gestuntel, kon Wade even later direct een leg terugpakken. Met een 14-darter bracht de Engelsman zichzelf daarna op een voorsprong, waarop hij deze middels een break wist uit te bouwen tot 3-1. Met een mooie 103-finish kon ‘The Machine’ zijn break ook nog verzilveren. 

Via dubbel zestien beperkte Van Barneveld de schade door de tussenstand op te trekken naar 4-2, waarna Wade met een 15-darter op matchpoint kwam. In veertien pijlen kroop Van Barneveld weer wat dichterbij, waarop Wade in het gelijke aantal darts de overwinning greep met 6-3. In de volgende ronde zal Peter Wright op hem wachten. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
James Wade: 92.17 / 50.0% 
Raymond van Barneveld: 89.53 / 27.3% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *