Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld gunt Wilson geen leg

Raymond van Barneveld heeft met 6-0 gewonnen in zijn wedstrijd tegen James Wilson. Hij had niet zijn beste spel nodig. Wilson kwam scorend niet opdagen en hierdoor was Van Barneveld snel klaar. Lees hier alles over de partij.

Raymond van Barneveld is de laatste Nederlander die in actie kwam vanavond. Hij nam het in de op een na laatste partij op tegen James Wilson. Beiden heren zijn geplaatst via de qualifier. De laatste partij die Van Barneveld en Wilson tegen elkaar speelde, die won Wilson met 6-5. Dit was een Player Championship in 2019.

Barneveld geen goed spel nodig

Van Barneveld startte matig aan de partij. Na 15 pijlen stond van Barneveld in de eigen leg nog niet onder de 100 en 107 ging ook niet uit. Wilson kreeg dan ook vier pijlen om dit af te straffen, maar deed dit niet. Na dit moeizame begin, nam Van Barneveld het initiatief wel over. Wilson kon de triples moeizaam vinden en hierdoor had Van Barneveld niet zijn beste spel nodig. In de tweede leg wist hij met een 16-darter te breken en de break verzilverde hij met een 14-darter. De 3-0 voorsprong gaf Van Barneveld ook niet meer weg. In de vierde leg verprutste Wilson ook nog een beurt op D20 door een enkele 1 te gooien en dit kostte hem weer de break. Van Barneveld wist de break te verzilveren met een keurige 15-darter en Wilson moest uitkijken voor een ‘whitewash’. Van Barneveld maakte de wedstrijd ook gelijk af en deed dit met zijn beste leg. Met twee 140-ers wist hij uiteindelijk een 13-darter te gooien. Van Barneveld wist met 6-0 te winnen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 94.93 / 54.5%
James Wilson: 77.19 / 0.0%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *