Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Grand Prix

Van Barneveld is na 7 nederlagen Van Gerwen de baas in Trier

Raymond van Barneveld is doorgedrongen tot de laatste 16 van de European Darts Matchplay in Trier. In de tweede ronde was Van Barneveld met 6-3 te sterk voor een matig gooiende Michael van Gerwen. Lees hier meer.

Raymond van Barneveld rekende vrijdagavond vrij eenvoudig af met George Killington in de eerste ronde; 6-3. Zaterdagavond trof hij de nummer 6 geplaatste speler en landgenoot Michael van Gerwen. De laatste overwinning van Van Barneveld tegen Van Gerwen dateerde alweer uit 2018, de laatste zeven partijen werden allemaal gewonnen door het groene monster.

Het was Van Barneveld die de wedstrijd mocht beginnen, maar door een 66-finish plaatste Van Gerwen gelijk de break. Deze break verzilverde Van Gerwen ook gelijk, via dubbel 10 werd het 2-0. In de derde leg kwam Van Barneveld dan wel op het scorebord, een 17-darter was genoeg om zijn eigen leg te houden. Een leg later kreeg ‘Barney’ ook de kans om terug te breaken en pakte die kans gelijk. Met een knappe 80-finish via tops bracht hij de wedstrijd weer in evenwicht; 2-2. Lang kon Van Barneveld er niet van genieten, in de vijfde leg produceerde Van Gerwen een 14-darter om meteen weer te breaken.

Dit keer kon ‘Mighty Mike’ de break niet verzilveren, Van Barneveld plaatste met een 118-finish de derde break op een rij. In de zevende leg kwam de Hageneaar voor het eerst op voorsprong, met een 138-finish werd het 4-3. Van Gerwen leek er 4-4 van te maken, maar miste vier pijlen op de dubbel. Van Barneveld profiteerde optimaal, via tops brak hij naar 5-3 en was hij één leg verwijderd van de overwinning. Met een openingsbeurt van 180 en een knappe 84-finish trok ‘Barney’ de partij met 6-3 naar zich toe.

Bij de laatste 16 wacht Ryan Searle, die eerder op de avond met 6-5 afrekende met Gabriel Clemens.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 91,95 / 85,7%
Michael van Gerwen: 91,57 / 25%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *