Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van Barneveld keert terug op Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld heeft zich via de Grand Slam of Darts Qualifier geplaatst voor het prestigieuze toernooi. ‘Barney’ wordt in Wolverhampton bijgestaan door een Europees gezelschap aan qualifiers.

Van Barneveld stond een flink karwei te wachten: de Nederlander was ingedeeld op een bord met onder andere Danny Noppert, Martijn Kleermaker, Brendan Dolan en Damon Heta. Hij won zelf in zijn eerste ronde met een gemiddelde van 101.31 van Alan Soutar, ook geen slechte speler. Danny Noppert werd vervolgens met 5-3 verslagen, waarna hij in de finale het geluk aan de goede kant had. Dolan miste maar liefst zes matchdarts, waardoor RVB zich alsnog van een terugkeer naar de Grand Slam verzekerde. Krzysztof Ratajski en Stephen Bunting, die dit jaar net als Van Barneveld ook een titel wonnen op de vloer, waren ook succesvol. Ratajski won in zijn finale met 5-1 van William O’Connor, Bunting was te sterk voor Steve Brown (5-3). Zo werden er toch nog drie titelwinnaars door te stoten naar het traditionele toernooi tussen titelwinnaars.

Duitsers succesvol

Naast Van Barneveld wist er geen enkele andere Nederlander een finale te bereiken. Wel stoomden twee Belgen door naar de laatste ronde: Kim Huybrechts en Mike de Decker troffen elkaar. De Decker startte sterk en hield dit vol: ‘The Real Deal’ won met 5-3. Ook de Duitsers leverden twee spelers in de finaleronde: zowel Gabriel Clemens als Martin Schindler wisten hun laatste wedstrijd ook te winnen. Voor Clemens was dit de derde keer in evenveel jaar dat hij zich door deze qualifier heen wist te spelen. Schindler kende flink wat geluk: hij overleefde tegen Dave Chisnall een stuk of vijf matchdarts, waarna ‘The Wall’ alsnog won. Ook Ryan Joyce kwam goed weg. De Engelsman kwam met 4-0 achter tegen Daryl Gurney, maar won alsnog. De Kroaat Boris Krcmar verraste ook. Hij versloeg in de halve finales Dirk van Duijvenbode, waarna nog een sterke wedstrijd tegen Ross Smith genoeg was voor zijn debuut op de Grand Slam.

Uitslagen

Halve Finales
Kim Huybrechts 5-1 Ricky Evans
Mike de Decker 5-2 Adrian Lewis
Callan Rydz 5-1 Josh Payne
Gabriel Clemens 5-3 Jason Lowe
Stephen Bunting 5-4 Andy Boulton
Steve Brown 5-3 Steve Beaton
Raymond van Barneveld 5-3 Danny Noppert
Brendan Dolan 5-0 Damon Heta
Dave Chisnall 5-2 Luke Woodhouse
Martin Schindler 5-4 Vincent van der Voort
Ryan Joyce 5-3 Ian White
Daryl Gurney 5-2 Matthew Edgar
Krzysztof Ratajski 5-3 Jake Jones
William O’Connor 5-0 Keegan Brown
Boris Krcmar 5-4 Dirk van Duijvenbode
Ross Smith 5-4 Ryan Searle

Finales
Mike de Decker 5-3 Kim Huybrechts
Gabriel Clemens 5-1 Callan Rydz
Stephen Bunting 5-3 Steve Brown
Raymond van Barneveld 5-4 Brendan Dolan
Martin Schindler 5-4 Dave Chisnall
Ryan Joyce 5-4 Daryl Gurney
Krzysztof Ratajski 5-1 William O’Connor
Boris Krcmar 5-1 Ross Smith

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *