Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld klopt Chisnall ondanks vele missers

Raymond van Barneveld is de Grand Slam of Darts begonnen met een belangrijke zege. Ondanks vele missers op de dubbels versloeg hij Dave Chisnall: 5-3.

Hij is dit jaar een stuk onzichtbaarder dan hij graag zou willen, maar met het halen van de Grand Slam of Darts heeft Raymond van Barneveld de eindspurt richting het zijn zo geliefde WK ingezet. Vorig jaar plaatste hij zich ook al voor het toernooi in Wolverhampton, en net als vorig jaar heeft hij ook dit jaar een lastig groep. Dave Chisnall was zijn eerste tegenstander. De Engelsman kwam snel op 1-0, waarna beide mannen elkaar wat naar beneden trokken. Beide spelers misten in de legs die volgden meerdere pijlen op de dubbels, waarvan ze ook elk één keer profiteerden. Met een 15-darter trok RVB de stand daarna weer gelijk.

Chisnall greep het initiatief weer met een 13-darter, waarna Van Barneveld een 16-darter vond voor 3-3. De dubbels liepen totaal niet bij de Nederlander, maar doordat hij scorend sterker speelde dan Chisnall bleef hij hier goed mee weg komen. Uit het niets vond hij zelfs een versnelling: met een 12-darter brak hij Chisnall op een belangrijk moment. Hij mocht voor de wedstrijd gaan gooien, maar na vier gemiste matchdarts leek het alsnog fout te gaan. Chisnall miste echter ook twee pijlen om er een beslissende set uit te slepen, waardoor ‘Barney’ alsnog terug mocht komen. Deze zege zou wel eens heel belangrijk kunnen worden voor de Nederlander.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dave Chisnall: 90.4 / 20%
Raymond van Barneveld: 90.71 / 20.8%

Image courtesy of FOTO: Christopher Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *