Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - Belgian Darts Open 2023

Van Barneveld langs taaie Duitser in Sindelfingen

Raymond van Barneveld is door naar de tweede ronde van de European Darts Grand Prix. Na een 3-1 achterstand wist de Nederlander toch te winnen van de Duitser Liam-Maendl Lawrence. Lees hier meer.

De 18-jarige Duitser begon sterk aan de wedstrijd, hij wist Van Barneveld gelijk in de eerste leg te breaken door een 64-finish uit te gooien. Deze break verzilverde Maendl-Lawrence een leg later door een 15-darter te gooien. In de derde leg kwam Van Barneveld op het scorebord, met een 17-darter maakte hij er 2-1 van. Maendl-Lawrence reageerde meteen, met een 100-finish in 12 pijlen werd het 3-1 voor de Duitser.

Daarna kon de Duitser zijn hoge niveau niet vasthouden, zijn gemiddelde daalde van 105 naar 94. Dat resulteerde er in dat ‘Barney’ met twee 15-darters de wedstrijd in evenwicht bracht en met een 13-darter zelfs zijn eerste voorsprong pakte; 4-3. In leg 8 leek Maendl-Lawrence er 4-4 van te maken, maar dankzij een geweldige 100-finish met twee keer tops brak Van Barneveld naar een 5-3 voorsprong. Een leg later maakte de Nederlander het meteen af in zijn eigen leg, een 14-darter leverde hem een 6-3 overwinning op.

Zaterdagavond treft de vijfvoudig wereldkampioen de UK Open-kampioen Andrew Gilding in de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 98,11 / 60%
Liam Maendl-Lawrence: 93,46 / 30%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *