Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Open 2023

Van Barneveld maatje te groot voor Burton

Tijdens de één na laatste partij kwam de tweede Nederlander van de dag in actie. Raymond van Barneveld nam het op tegen Stephen Burton.

De Nederlander had het gooien op de bull gewonnen en mocht de partij beginnen. Burton nam echter al snel het initiatief over en plaatste meteen de break met een 17-darter. Lang kon de Engelsman echter niet genieten van de break, want Van Barneveld brak terug met een 14-darter. ‘Barney’ behield als eerste zijn eigen leg, want met opnieuw een 14-darter kwam hij op een 2-1 voorsprong. Van Barneveld stond na 9 darts op dubbel 16 en na ‘double trouble’ aan beide kanten ging de leg met een 14-darter naar de Nederlander. Met een 17-darter via wederom de dubbel 18 kwam van Barneveld op een 4-1 voorsprong en leek het gaatje geslagen.

Burton leek niet meer in het stuk voor te komen, want met een fraaie 157-finish kwam van Barneveld op matchpoint. Van Barneveld kreeg kansen zat in leg zeven, maar miste op de dubbel. Burton profiteerde en kwam terug tot 5-2. Met een 14-darter verzilverde de Engelsman zelfs de break, waarmee er een 5-3 tussenstand op het scorebord kwam te staan. Verder liet Van Barneveld het niet komen. De Nederlander zette nog één keer aan en wist de partij met een 14-darter in het slot te gooien. Een zakelijke 6-3 overwinning voor Raymond van Barneveld.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 94,39 / 35,3%
Stephen Burton: 91,42 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *