Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Grand Prix 2024

Van Barneveld met pijn en moeite langs De Decker

Het zal voor Raymond van Barneveld hebben gevoeld als een lijdensweg, maar de vijfvoudig wereldkampioen wist wel te winnen van Mike de Decker in Graz: 6-5.

Nadat hij vorige week dan eindelijk zijn eerste zege op de European Tour 2024 boekte kon Raymond van Barneveld in Oostenrijk op jacht naar overwinning nummer twee. Met Mike de Decker kreeg hij op papier een moeilijke tegenstander, maar in de eerste drie legs was hier niets van de te zien. ‘RVB’ mocht zelf handenvol dubbels missen, om toch op 3-0 te komen. Uit het niets leek zijn ontiegelijke talent het daarna te begeven. De beurten zonder triples namen toe, waardoor De Decker zich weer de wedstrijd in kon spelen.

De Belg zette de 3-0 achterstand om in een 4-3 voorsprong, waarna Van Barneveld met een 14-darter net op tijd weer wakker schoot. Uit het niets vond de Nederlander een leg later een 12-darter met een 136-finish: het publiek klom op de banken. Het initiatief lag weer bij Van Barneveld, die dat echter meteen weer verspeelde. Een beslissende leg was nodig, waarin het aan De Decker was om weinig triples te gooien. Het koste bloed, zweet en tranen, maar met een 96-finish sleepte ‘Barney’ zo alsnog de zege uit het vuur.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 89.46 / 31.6%
Mike de Decker: 92.78 / 83.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *