Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Grand Prix 2023

Van Barneveld nipt onderuit: Wade te sterk in Wieze

Net als Chris Landman won Raymond van Barneveld één leg te weinig om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het Belgian Darts Open. James Wade was met 6-5 te sterk in Wieze.

Raymond van Barneveld begon sterk aan de partij. Met een 14-darter wist Van Barneveld direct Wade te breaken en wist vervolgens met een 100-finish zijn eigen leg te houden voor een 2-0 voorsprong. Daarna gingen er vijf legs met de darts mee, waaronder een 121-finish van Wade. Bij een stand van 4-3 miste Van Barneveld twee pijlen op de dubbel om er 5-3 van te maken. Wade profiteerde optimaal en brak via dubbel 4 terug naar 4-4.

Een leg later kreeg ‘Barney’ opnieuw twee pijlen op de dubbel om direct weer te breaken, maar er werd opnieuw gemist. Wade wist dubbel 12 te raken en kwam zo als eerste op matchpoint; 5-4. Uiteindelijk moest een beslissende elfde leg de doorslag geven, nadat Van Barneveld een knappe 90-finish wist uit te gooien om zijn eigen leg te houden voor 5-5. Een gelijkopgaande leg werd uiteindelijk beslist door een 64-finish, die Wade wist uit te gooien. Een vroegtijdig einde voor Van Barneveld in België.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 89,93 / 41,7%
Raymond van Barneveld: 96,18 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *