Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van Barneveld nu wel dagwinnaar, ook Kurz ronde verder

Vandaag stond de laatste dag van de first stage op programma. Van Barneveld was al zeker van de Final stage, andere Nederlanders vochten voor hun laatste kans. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een aantal grote namen waren al nagenoeg zeker van plaatsing voor de Final stage. Van Barneveld had wederom een uitstekende dag en lijkt klaar voor aanstaande zondag, wanneer de Final stage begint. Nederlander Jeremy van der Winkel deed goede zaken door zich te plaatsen voor de Final stage, hij stond op het begin van de dag nog op nul punten maar werd één van de vier dagwinnaars door de Belg Geert de Vos te verslaan in de finaleronde. Opvallend was ook de prestaties van de Belg Kenny Neyens. Voor vandaag had de oud WK deelnemer nog nul punten, maar ook hij haalde de kwartfinale, waarin hij verloor van Raymond van Barneveld die weer een uitstekende dag had met zijn hoogste gemiddelde van 102.1.

Nog één opmerkelijk feitje is dat de Pool Artur Jaa, zich plaatste voor de Final stage met een gemiddelde dat de afgelopen drie dagen nauwelijks boven de 60 uitkomt. Verder speelde de Nederlander Chris Landman vandaag erg goed. Met gemiddeldes die van boven de 90 en één boven de 100 lijkt hij iemand die een tourkaart kan halen.

Kwartfinales

De vier dagwinnaars die zich via deze weg plaatsen voor de Final stage zijn: Raymond van Barneveld, Nico Kurz, de Duitser Franz Roetzsch behaalde ook een plek bij de laatste 4, hij versloeg eerder dit jaar Rob Cross op een Eurotour toernooi. Het laatste ticket ging naar de Nederlander Jeremy van der Winkel. De volledige lijst van geplaatste spelers voor de Final stage zal op deze site ook bekend worden gemaakt.

Raymond van Barneveld 6-2 Kenny Neyens
Jeremy van der Winkel 6-4 Geert de Vos
Nico Kurz 6-4 Steven Noster
Franz Roetzsch 6-4 Sven Hilling

Order of Merit eindstand

  1. Geert de Vos 7
  2. Ricardo Pietreczko 6
  3. Steven Noster 6
  4. Remo Mandiau 5
  5. Morene Blom 5
  6. Wesley Plaisier 4
  7. Sven Hilling 4
  8. Patrick van den Boogaard 4
  9. Michael Unterbuchner 4
  10. Jeroen Mioch 3
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *