Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld ondanks sterke start onderuit tegen Cross

Het WK zit erop voor Raymond van Barneveld. Ondanks een sterke eerste set zat het er niet in voor ‘Barney’, Cross won met 3-1 in sets.

Sinds de loting zullen veel mensen op deze donderdagavond een wedstrijd rood omcirkeld hebben: Raymond van Barneveld vs Rob Cross. Twee wereldkampioenen kruizen de degens in de tweede ronde van het WK, een affiche om van te smullen. Voor de Nederlander kon de wedstrijd niet beter beginnen. Met een 13-darter brak hij Cross meteen, waarna een magische 170-finish (met Cross op 70) hem de 2-0 opleverde. Van deze perfectie ging het heel snel naar ultieme matigheid: zeven pijlen werden gemist voor de set, waardoor Cross aanhaakte. Toch ging de set alsnog met ruim gemak naar ‘Barney’ met een 13-darter. Cross bleef scorend heel erg achter bij de Nederlander.

Cross herstelt zich

Het initiatief lag bij de Nederlander, maar in zijn eigen set was hij dat al snel kwijt. Met een 15-darter brak Cross RVB, waarna een 12-darter met 128-finish volgde. Met een 18-darter leek Van Barneveld nog even aan te haken, maar toch ging deze set naar Cross: met een sterke 93-finish met Van Barneveld op 25 liet hij zien zich hersteld te hebben. Van Barneveld kon weer opnieuw beginnen. Met een 14-darter zag hij Cross meteen weer goed starten, maar met een 18-darter langszij. De leg hierna leek meteen een beslissend moment te worden. RVB kreeg drie pijlen om te breken, maar alle drie gingen mis. Toch leek het geen zware klap te zijn: de Nederlander reageerde met een 11-darter. In de beslissende leg leek de klap pas aan te komen. Van Barneveld gooide weinig, waardoor Cross eenvoudig de set binnensleepte.

Vertrouwen verdwijnt bij RVB

Er leek niks aan de hand, de wedstrijd was voor RVB nog zeker niet verloren. Toch straalde hij weinig vertrouwen meer uit. Dit werd er in de eerste leg van set vier niet beter op: twee pijlen op dubbel zes werden gemist, waardoor hij weer gebroken werd. Cross hield zijn eigen leg in 18-pijlen, matchpoint was bereikt. Nadat Van Barneveld vanaf 120 zijn laatste kans miste was de wedstrijd ook ten einde. Cross gooide een 13-darter, de droom van Barney is voorbij.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Rob Cross: 90.38 / 38.5%
Raymond van Barneveld: 92.45 / 21.4%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *